fredag 30 april 2010

Kick ass butter chicken!

En lite annorlunda version av Smörkycklingen eller inte så annorlunda kanske men lite snabbare med en enklare marinad, jag använda min egna currypasta, recept här, använd1 msk currypulver annars. Supergott och fyra portioner blir det! Man måste ju inte nödvändigtvis använda kyckling, fisk, skaldjur, nöt eller lamm blir nog exakt lika gott! Såsen blir nog riktigt bra till en vegetarisk gryta också.

1 kg kyckling, välj styckdel själv!
MARINAD
2 msk currypasta
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor pressade
1-2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
1½ dl tjock yoghurt
1 tsk salt
50 g smör
2 msk rapsolja
Ugnsvärme: 200 grader

1. Blanda allt förut oljan och smöret, häll oljan i en ugnsform. Gnid in kycklingbitarna med marinaden och lägg kycklingen i formen. Häll den resterande marinaden över kycklingen. Klicka smöret runt om i formen. Kör in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, kolla med digital termometer eller med en kniv, ös med smöroljan några gånger under stektiden och ta bort lökbitar om de börjar brännas.

Ta ur ugnen och ät som de är med en raita och knaprig råkostsallad eller lägg dem i såsen nedan och ät som gryta!

KICK ASS BUTTER CHICKEN SAUCE
2 msk smör
1 tsk svartpeppar
1 tsk garam masala
½ tsk malen korianderfrö
1 tsk malen bockhornsklöver
1 tsk malen spiskummin

½ dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
4 tsk citronsaft

1 1/4 dl vatten
2½ dl grädde
½ burk kokosmjölk
1 msk agavesirap

1. Smält smöret i en tjockbottnad gryta, tillsätt de torra kryddorna och rosta försiktig, dra ev. av grytan från plattan.
2. Klicka i tomatpurén och riv i vitlöken och ingefäran, stek hastigt under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda ordentligt och låt det koka upp. Dra ner värmen och låt såsen puttra ihop ca 30 minuter.
3. Lägg i kycklingen och häll över smöroljan och marinaden, men undvik att få med brända bitar.
Låt allt puttra ihop 10 minuter och smaka av.

onsdag 28 april 2010

Vattendelare

Frukt i maten, ja eller nej, bu eller bä?
Ett tag sedan så skulle jag laga middag med en kompis, vi kom överens om att vi skulle göra en slawaktig sallad och jag föreslog att vi kunde råriva i lite äpple. Hon gav mig en blick som att jag hade föreslagit att vi skulle äta barn och sa "Jag är inte så mycket för frukt i maten" med en röst drypande av förakt. Jag insåg att det skulle vara en fruktlös kamp att förklara att det faktiskt är rätt mycket mat som har i frukt i sig som man kanske inte kan se och hur knepigt det är att vara så kategorisk i sitt uttalande och att det inte alls behöver bli "frukt i maten"-aktigt.
Men till alla hatare av frukt i maten, får jag presentera.....................
TOMATEN!

HA! Vad säger ni om det då, va? Aubergine är nog också en frukt och även zucchinin och listan är lång så jag ska inte tråka ut er, ville mest vara en besserwisser!

Den godaste pizzan någonsin!

HEMSLÄPAT

Ägg
Mjölk
Grädde
Avokado
Citroner
Färsk vitlök
Fetaost
Mozzarella
Fläskkarré
Kycklingklubbor
Räkor


Blir en sen middag ikväll och jag vet inte ens vad jag ska laga.
Idag har jag varit på Biltema och handlat massa med roliga grejer som galgar, en arbetslampa, disktrasa på rulle, en häftpistol och två komponentslim. Efter åkte jag vidare till Dalarö och satt i en segelbåt, den är inte sjösatt ännu, och pratade om sådant som lackfernissa.
När den här veckan lugnat sig lite ska jag berätta om London, blev inget superextravagant men väl några guldkorn och DEN BÄSTA PIZZAN JAG NÅNSIN ÄTIT!

måndag 26 april 2010

fredag 23 april 2010

Frukost i London

Skickat från min iPhone

onsdag 21 april 2010

London

Sitter på Arlanda och verkar få åka till London! Hurra, hurra,
hurra! Åter på måndag om jag inte hinner förbi en dator! Trevlig
helg!

söndag 18 april 2010

Draget Fläsk

Jag vill tacka för de fina kommentarerna till mitt tjockisinlägg! Eftersom det verkade väcka känslor och tankar hos en hel del så kommer jag nog fortsätta med inlägg på temat kroppskännedom, kroppsstolthet och viktproblematik då och då.

Vidare. I ugnen står Pulled Pork gjort efter Lisa Förare Winblads recept på Taffel, en otroligt bra idé men vi kanske kunde ha börjat tre timmar tidigare, drygt en och en halv timme kvar... Det doftar helt fantastiskt, jag håller på att längta ihjäl mig och dricker lite Lapsang i väntan på middagen. Vi ska äta fläsket Bánh mì-style, jag har iofs inte lagt in några grönsaker och det är ingen traditionell Bành mì-baguette utan friscobröd, hehe. Jag ska lägga det isär dragna köttet i brödet med avokado, ruccola och crème fraiche, nom nom nom.

Om du vill veta mer ska ni kolla in Battle of the Bánh mì.

Starka sötsura grönsaker

torsdag 15 april 2010

Det här med att vara tjock.


Runt nyår la jag om min kost (igen) och började utesluta kolhydrater (igen). Detta gjorde jag av flera anledningar, det främsta var (så klart) att gå ner i vikt, i andra hand kom att jag ville må bättre. För jag mår bättre, betydligt bättre när jag inte äter så mycket kolhydrater. Innan jag började med ätstörningsidiotin i tonåren hade jag inga speciella problem med magen, det fanns vissa saker som jag var lite känslig mot men det var inte särskilt jobbigt. Min mage tog mycket stryk när jag svälte mig och åt extremt dåligt i flera år, jag blev känslig mot många fler saker än innan och jag hade ofta ont i magen, jag har dessutom magkatarr som dyker upp2-4 gånger om året och halsbränna. Nästan alla av de här besvären har försvunnit sen jag drog ner på kolhydraterna! Vilken lyckovinst och eftersom jag mår så oerhört mycket bättre nu så har det här med viktminskning fått hamna i andra hand, det är en rolig bieffekt till att jag mår fysiskt bättre!

Jag är tjock, det skriver jag inte för att ni ska tänka "Men du är inte tjock" utan jag skriver det på samma sätt som att jag är kvinna och att jag har blå ögon. Och det är en svår sak att skriva om för jag har inte en bantningsblogg, jag vill inte reducera allt jag skriver om till att handla om bantning eller min vikt. Å andra sidan är det inget jag skäms för eller vill dölja heller. Jag tror att det främsta skälet till att jag inte har velat skriva om min eventuella viktnedgång är att jag inte har velat stå med skammen om jag skulle upp i vikt igen eller om jag inte går ner i vikt överhuvudtaget. Men jag är trött på att låta mina gamla ätstörning diktera hur jag jag ska tänka och känna! Hurra för mig liksom!

Det är en underbar känsla att få tillbaka en naturlig hunger och att kunna säga nej till mat för att man är mätt eller inte sugen. Självklart får jag sug och visst "fuskar" jag men det blir lättare för varje gång jag aktivt väljer det bättre alternativet. Och nu är det jag som bestämmer när jag ska äta en pizza eller hamburgare, det är inte min kolhydratsberoende hjärna som tvingar mig att gå till pizzerian eller det där hörnet i skafferiet där det finns chips...

Jag hade ju tänkt skriva om hur det är att vara tjock, hur det är att acceptera sig själv oavsett storlek och att det är först då som man faktiskt orkar att gå ner i vikt på ett hälsosamt vis men jag vet inte om jag har mer att säga om det... Jag är inte gravt överviktig, jag har aldrig vägt mer än 95 kg (och det är ju på tok för mycket) men jag är ju tjock, jag har jobbat med barn och de skräder inte orden! Vissa barn säger det utan värdering, ett konstaterande likvärdigt med att man är kort eller lång, men vissa barn har redan lärt sig att man kan säga "Du är tjock" för att sätta dit någon eller hämnas. Det är läskigt tycker jag. Nu börjar jag bli hungrig och lite svammlig märker jag.

Ni kan börja med att läsa Malin Wollins konstiga krönika om man tydligen tassar på tå för tjockisar.
Sen kan ni läsa Nostalchics blogg, hon skriver om kurvboosting, viktdiskriminering och mode bla. Alltid läsvärt och tänkvärt, dessutom är den rätt fin också ;)
Sen avslutar vi hos Julia Skott som skriver asbra om allt möjligt som feminism, media, vikt och storlek och sånt där. Hon har dessutom lanserat ett toppen projekt!

onsdag 14 april 2010

tisdag 13 april 2010

Fattoush!

Godaste salladen ever och jag tror nog att det är min favoritsallad, lite av en libanesisk pytt i panna. Den kan göras på det som finns i trädgården och jag kan inbilla mig att det nog alltid finns fina mogna tomater, fasta små gurkor, mjälla, grönvita knipplökar och tjocka mattor av mörkgröna örter i libanesiska köksträdgårdar. Och självklart ett citronträd. Tillbaka till saken, du kan alltså variera den här salladen lite som du vill, här finns förslag. Det stekta pitabrödet var ett sätt att ta tillvara på de små brödbitar som samlades i botten på brödkorgen. Till det här receptet behövs de tunna liba pitabröden, använd vetetortilla om du inte kan få tag i libabröd. Jag hade i ricotta i min fattoush, vilken succé men det är inget måste! Jag skulle kunna äta fattoush och den långstekta fläskkotletten for ever and ever.

FATTOUSH 4 port
2 libabröd, gärna torra
½ kg goda, mogna tomater
1 gurka
2 knipplökar
1 romansallad
1 kruka persilja
½ kruka mynta
1 knippe portlak (kan uteslutas eller ersättas av ängssyra)
1 ricotta

DRESSING
4 vitlöksklyftor
1 tsk sumak
2 tsk torkad mynta
1 tsk salt
1 citron
½-1 dl olivolja


1. Börja med brödet, om brödet är färskt kan du låta det lika framme ett tag. Riv brödet i lite olika storlekar. Sätt en stekpanna på hög värme och häll i rätt mycket olivolja, stek brödet i omgångar och låt det rinna av på hushållspapper.
2. Fortsätt med dressingen, pressa vitlöksklyftorna och blanda med resten av ingredienserna, blanda i så mycket olja du vill ha. Enklast är att ha ner allt i en glasburk, skruvar på locket och skakar ordentligt!
3.. Skär tomaterna i stora munsbitar, skala gurkan men lämna kvar lite strimlor, skär gurkan i cm-tjocka halvmånar och skiva löken tunt. Lägg allt i en skål. Repa myntan och riv i mindre bitar om bladen är stora, hacka persiljan grovt, gör likadant med portlaken. Lägg med grönsakerna.
4. Skiva eller riv romansalladen i munsbitar, lägg även detta till det andra. Lägg teskedsstora klickar av ricottan i salladen.
5. Häll över dressingen och blanda om försiktigt. Toppa med brödbitarna.

Fläskkotlett med vitlök, rosmarin och fänkål


1 bit benfri fläskkotlett, ca 1 kg
5 vitlöksklyftor
2-3 rosmarinskvistar
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2-3 msk god olivolja

Ugnsvärme: 150 grader sedan 100grader

1. Grovhacka rosmarin och vitlök. Lägg i en mortel tillsammans med fänkål, salt och peppar. Stöt ihop allt ordentligt och häll på oljan, rör till en jämn smet.
2. Ta fram din fläskkotlett och en ugnsfast form, stick hål/fickor i kotlett med en vass kniv. Gnugga in örtoljan över hela kotlettbiten och tryck in den i fickorna.
Lägg kotletten i formen och sätt in i ugnen.
3. Låt kotletten gå på 150 grader i en halvtimme, dra sedan ner till 100 grader. Ta ut fläskotletten efter ytterligare 2½ timme. Eller använd digital termometer och ta ut vid 65 grader. Slå in kotletten i folie eller täck formen med folie och låt vila minst en halvtimme.

Äts förslagsvis med fattoush eller en ljummen potatissallad med gröna bönor och dijonvinägrett.

måndag 12 april 2010

Double Down Sandwich

Jag var inne en snabbis hos Kostdoktorn som hade länkat till Jens Linder som skriver om KFCs nya kycklingmacka som är två panerade kycklingbröst med två sorters ost, två baconskivor och sås emellan. Jens Linder har konstruerat ett eget recept som den sugna kan prova, nu var det faktiskt inte så att jag upptäckte Double Down Sandwich hos Jens L. utan det gjorde jag här. Se där nu avslöjade jag en av mina guilty pleasures..... jag läser kändisskvaller på nätet men Dlisted är bäst.

Närproducerat!


Det här känns väl fint? Även om jag självklart önskar att man kunde hitta en liten gård med småskalig mjölkproduktion eller ett litet lokalt mejeri men det här är ju kanske bättre än ingenting. Ehh, glömde visst bort att man kan välja att handla från Järna Mejeri, en liten fågel har viskat att deras produkter finns på Liljeholmen (Ica eller Coop vet jag inte) men det finns garanterat på Gryningen på Södermalm.

Ikväll blir det långstekt, örtrubbad, hel fläskkotlett med en fattoushsallad, och så dekorerar jag med ricottan jag köpte igår, ååh det finns nästan inget godare än fattoush, inte på sommaren i varje fall. Men fattoushen hänger på om jag hittar goda tomater, annars får det vara. Recept får ni senare!
Här under ser ni mina frikadeller.

söndag 11 april 2010

Mer bilder!

Jösses, vad urplockat det var på Coop, om ni mot all förmodan skulle tycka att det är lika spännande som jag så får ni klicka på bilderna nedan. Ikväll lagar jag min variant av dessa frikadeller, gjort på blandfärs och utan citron och bacon och inget vin i såsen. Baconet struntade jag i för att jag inte orkade ta fram det och citronen struntade jag i för att min syster är överkänslig mot citronzest i maten, hon kommer hem från Göteborg runt 23 och behöver nog lite mat då. Jag kan ju alltid riva zest direkt över min mat! Jag hade dessutom inget vin maten, syster är känslig mot det också men det beror också på att jag har druckit upp vinet! Och sen hade jag rätt mycket grädde i såsen, det är ju inte bara low carb utan high fat också ;) Men för att vara fullkomligt motsägelsefull tänker jag äta det med libabröd, men det är faktiskt bara 50% kolisar som faktiskt inte är så mycket för att vara bröd... och det är en ganska liten del av måltiden.

Men gud vad jag kom ifrån ämnet, jag gick och handlade när jag hade ploppat frikadellerna i såsen, så fick de puttra i lugn och ro på låg värme. Perfekt tid att gå och handla, kl 20 på en söndag, superlugnt och inga köer och jag hade ingen brådska så jag strosade och hängde och övervägde olika alternativ, försöker aktivt att handla så att jag inte behöver slänga så mycket. Men det var sååå utplockat och då slog det mig hur mycket jag tar för givet. Jag förutsätter att det ska finnas ett utbud av 20 olika frukter därav minst fem sorters äpplen, fem sorters mjölk, 40 sorters mjukt bröd, laktosfria varor, 20 sorters korv, åtta sorters nachos, ni förstår nog vart jag vill komma. Det är väl inte så självklart att vi har all den har maten eller är det det? Så ikväll, i något uttryck av weld schmerz så tackar jag för allt vi har så nära oss när vi vill, även om det är utplockat en söndag.

Hur som helst fick jag bla med mig en Ricotta för 15 kr och benfri fläskkotlett för 60 kr/kilot, blir något av det imorgon!

Tomt på Coop

Galet god burgare

Dessa små himmelska munsbitar inspirerades av Annika och Mikkan, som ni säkert vet om, se inlägg nedan, men de blev så j*vla goda, beroendeframkallande. Jag köpte både nöt och fläskfärs och blandade själv och det blev mycket godare än den färdigköpta blandfärs, det blev mer struktur på det hela, lite mer grovmalet. Och eftersom det är fläsk vill de flesta att burgarna får bli genomstekta, även om det faktiskt går att äta svenskt fläskkött lite rosa. Men för allas sinnesro, så blev mina well done och det kan tyckas bli tråkigt och torrt men se det går riktigt bra, baconet gör dem saftiga och vitlöken och pecorinon ger så mycket smak! Jag gav dom en fin stekyta i en riktigt het panna och sen fick de gå klart i ugn, men det går ju att steka dem klara på medel-medelhögvärma i panna också eller på en grill! Jag använde dessutom färdigriven pecorino och jag tycker verkligen inte att den är fyskam! Givetvis är tillbehören valfria men jag skriver ner det jag hade till. Avokadon mosades med lite citronsaft, salt, peppar och så blandade jag i tunt skuren salladslök.

BACON- & PECORINOBURGARE 8 st
200 g fläskfärs
200
g nötfärs
½ pkt bacon

½ dl pecorino

2 vitlöksklyftor

svartpeppar

salt

TILLBEHÖR
libabröd
avokado

salladslök

majo

sambal

romansallad

saltgurka


1. Strimla baconet fint och stek det krispigt, häll allt även fettet som smält ut i en skål, låt svalna lite. Tillsätt pecorinon och pressa över vitlöksklyftorna, peppra rätt ordentligt.
2. Blanda fläsk- och nötfärs snabbt, överarbeta inte färsen och blanda med de andra ingredienserna. Var försiktig med att salta eftersom både baconet och pecorinon är salt, provstek eller smaka på färsen.
3. Sätt ugn på 200 grader. Värm en grillpanna och forma färsen till burgare, stek burgarna hastigt på högvärme så att det får en fin stekyta på båda sidorna. Lägg burgarna på ugnsfastform och sätt in dem ungefär 5 minuter.
4. Värm bröden och plocka på det du känner för!


Just det! tänkte tipsa om bloggen Fast Food Lovers igen! Kolla in, de skriver seriöst och initierat om det som brukar rynkas på näsan åt av s.k. riktiga finsmakare (läs inskränkta matsnobbar) i motsatts till matnördar/foodies.

fredag 9 april 2010

Asgod hamburgare

Hinner jag inte blogga om nu! Eller kanske inte imorgon heller för den delen, får bli lite mobilbloggande, är fullbokad till söndag! Tre födelsedagsfester imorgon!

Ikväll ska jag äta vietnamesist på Thang Long Pho med bästa kompis Ellen som är på besök från London!!

torsdag 8 april 2010

Paltbröd

Nu har jag handlat på MatExtra på Gullmars, där har de paltbröd om
ni har letat efter det! De hade även kalvfärs för ynka 50 kr/kilot
men det var irländsk, det tar emot. Handlat tre mogna avokadon, lite
Muttitomater, bacon och pecorino. Och vispgrädde för halva priset som
går ut på lördag! Resten handlar jag på Coop hos mig. Har kommit
på vad jag ska laga, är lite rädd för tomat idag eftersom jag fick
halsbränna förut och avokadon är perfekt så det blir en kombo,
pecorinobaconburgare med guaca och mozzarella till! Over n'out!

HANDLINGSLISTA

Färs, bland eller fläsk
Bacon
Parmesan
Citron
avokado
Ägg
Mjölk
Krossade tomater

1 flaska vitt
1 flaska rosé kanske???

Har drababts av stora härmsjukan, gick in på Njutmaten, såg hamburgaren och bara "Shit, vad gott med burgare! Middagen är bestämd!" Sen kom jag på att men kan ju bli lite tradigt om jag bara bloggar om att jag lagar mat från Njutmaten.... Då började jag tänka på antingen chèvrelasagne eller köttbullar i tomatsås, gick då in på Smaskens och vad har hon då lagat om inte frikadeller i tomatsås. Det är visst inte meningen att jag ska få vara originell! Nu ska jag handla!

Just det! Det fiffiga med att skriva listan på bloggen är att jag kan läsa den på iPhonen i affären sen.

Nu är det så att

Idag skulle jag efter att ha läst Njutmaten, det var inlägget om våfflorna, göra egna våfflor. Men täkte att jag skulle göra dem matiga istället för söta. Jag läste Mikkans recept och tänkte att jag gör väl ungefär sådär då men halverar receptet. Mixade mandlar, kokos och psylliumfrön istället för bara mandler, lät det svälla i gräddmjölk, höftad i nån halvannan deciliter rågmjöl, ett ägg lite mjölk och smält smör och så vände jag ner allt i lättvispad grädde. Meeeen jag vet inte, jag blev inte så där himmelskt tillfredställd som jag såg fram emot, jag skulle nog ha följt receptet ordentligt istället för att bara ha höftat mig fram, eller så sög de åt sig för mycket smör. Eller så var det kanske tillbehören. Jag gjorde en pesto av blötlagda soltorkade tomater, basilika, olivolja, sambal och pumpakärnor som jag fick halsbränna av. Hur som helst så fotades allt självklart noggrant till bloggen men det känns ju inte så kul att blogga om nåt som man inte blev dundernöjd med, eller? Ni får se bilderna ändå!

Våffla med pesto, feta, fellinosalami och lite salladslök.

Våffla med smör, söt och syndig hjortronsylt och herrgårdsost, oj vad lite sylt kan göra.

onsdag 7 april 2010

Quattro Formaggio

Jag skrev ju om min grund tomatsås i mitt förra inlägg och nämnde att jag brukar ha den i pizza, förra lördagskvällen var ett sådant tillfälle. Mina planer föll igenom och jag fann mig själv hemma, sminkad, hungrig och trött kl nio... kylskåpet rätt tomt, pizzerian, Ica och Coop stängda, vad gör man väl då? Jo men självklart så sätter man en deg och gör pizza... i varje fall om man heter Kristin och inte har förmåga att se proportioner eller begränsningar när det gäller matlagning.


Det blev en asgod quattro formaggiocalzone med parmesan, ädelost, hushållsost och buffelmozzarella.

Frukostägg i tomatsås

Så här kan man göra om man har lite god tomatsås över i kylskåpet! Eller så får man göra en ny, jag gör en döenkel version som passar lika bra på pizza, till köttbullar eller lägga färs i eller till skaldjur, ett grundrecept alltså som kan varieras i evigheter!

TOMATSÅS THE SIMPLE WAY
500g krossade tomater
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 msk olivolja
lite socker eller honung
salt
svartpeppar
färsk, hackad kryddgrönt tex. basilika, persilja, oregano, timjan, koriander, mynta
ev. en klick smör
ev. lite vin
ev. chili
ev. kanel

1. Häll tomaterna i en kastrull med oljan, honungen, oreganon och pressa i vitlöken. Mal ett par varv på svartpeppar och ha i en halvtesked salt.
2. Låt koka upp och puttra i en halvtimme eller längre. Smaka av och rör ner smöret om du vill ha i det och mixa såsen om du vill ha den slät. Rör valfri hackad krydda!

Om man vill så har man också i en skvätt vin, kanel eller chili beroende på vad för smak man vill ha, skippa eller byt ut oreganon om du vill det!

HUEVO POMODORO 1 port
1 ägg
1-2 dl tomatsås
ca 50 g ost, riven eller skuren i tunna bitar
smör/olja

1. Sätt en liten panna med medelhög värme och lägg i en klick smör eller lite olja när pannan är varm.
2. Knäck i ägget, när vitan har stelnat på undersidan men fortfarande inte stelnat på ovansidan så häller du på tomatsåsen, spä med lite vatten om det ser torrt ut.
3. Fördela osten över allt, dra ner värmen till den lägsta markeringen och lägg på ett lock. Färdigt när osten har smält och beroende på hur kokt du vill ha gulan.

tisdag 6 april 2010

From Nippon with love

En omelettrulle med japansk inspiration


OMELETTE ROLL 4 port
4 ägg
4 tsk sesamfrön, vita & svarta
1 burk väl avrunna kidneybönor
2 salladslök
1 avokado
2-3 cm tumme ingefära
2 msk majonäs
½ lime
SoP
10 cm gurka
olja
gari
soja


1. Skiva salladslöken tunt, riv den färska ingefäran fint, skopa ur avokadon och mosa den med löken och ingefäran, rör ut med limen och majonäsen. Häll i de avrunna bönorna och smaka av med salt och peppar. Låt dra en halvtimme för extra god smak.
2. Skär gurkan i tunna stavar, eller välj nån annan krispig grönsak, rättika, rädisor, majrova eller sallad.
3. Vispa ihop äggen en och en med sesamfrön. Värm en mellanstor stekpanna och häll i lite olja, stek en tunn omelett åt gången, ta upp och låt svalna lite grann.
4. Lägg bönröran längs med omeletten, som med sushi, täck med gurka eller annan grönsak. Rulla ihop omeletten tätt och skär i lämpliga bitar, på bilden är den i hälften men om du vill äta med pinnar skär i sushirollstorlek.
5. Lägg gari i en liten skål och häll på någon tesked soja.

Comme il faut eller inte så låter jag ingefäran dra i sojan sen lägger jag en skiva på rollen och äter!

Slänger in ett till inlägg!

Syster var i grovsoprummet och hittade den mest fantastiska burken och vad kunde passa bättre när vi är Yellow Label freaks här hemma?


Om ni är hälften så anala, tvångsmässiga och neurotiska som vi så förstår du också lugnet och lyckoruset som sprider sig inombords när man ser något så här vackert!

Glasrabarbern

En så kallad update



Hallå, hallå har lyckats fånga ett modem i flykten men det blir nog mest fotobloggningen från mobilen tills på fredag då de tre hålen i veckan ska lagas! Vad har jag ätit under påsken undrar ni med en spänd darrning i den förväntansfulla rösten. Jo, låt mig se en snabb recap.

SKÄRTORSDAG
Hmm, hmm minns inte så mycket mat, jag var i varje fall på en vernissage/screening på aftonen.


LÅNGFREDAGEN
Middag hos fantastiska D & F, stopp i tunnelbanan, promenad från Zinken till Liljeholmen i solen för att kunna ta bussen. Fick en underbar, långkokt, gryta på nötkött med tomater, kanel, rotfrukter och apelsin och gul bulgur till. Och massor av vin och sen en liten visit på Strand.

PÅSKAFTON
Den första hamburgaren på årets första uteservering för min del. Sen påskmiddag med vänner hos oss, kejsarägg, helstekt vitlökskyckling, grillad sallad och fetasås, en rad favoriter och standards här hemma! Sen en kanna med Seabreeze mmmm....

PÅSKDAGEN
Brunch på rester av middagen, smoothies och sånt.
Påskmiddag med föräldrarna och farfar. Champagne och skorpor med hasselnötter och parmesan. Till förrätt var det sparris, brödstavar och krispig pancetta som doppades i en mild och fyllig, krämig gula. Sen, perfekt och saftig vitlök- och rosmarinspäckad lammstek med palsternackspuré, to die for rödvinssky och smörslungade blanchade rädisor. Efterrätten!!! Colomba panettone med glasrabarber och vaniljglass.... ljuvligt, det finns inget annat ord. Sen Calvados och Carpenters-dvd.

ANNANDAGPÅSK
Jag och mor åkte till mormor och åt rester från lammiddagen! Till middag, en upphottad mozzarellafryspizza i botten toppad med buffelmozzarella, fellino salami, avokado och säsongmixsallad med rödbetsblad, mizuna, ruccola och bladspenat.

Så, hur känns det nu när ni vet vad jag har ätit hela långa helgen?