tisdag 26 mars 2013

Superbt god coleslaw med D'Elidas, sesam, koriander och picklade grönsaker!

D'Elidas är en underbar senapsbaserad sås från Panama som går att köpa på allas vår favorit butik för heta såser, Extreme Food.
Jag har alltid senap i min coleslaw och då den här inspirerades av sydostasien föll det sig naturligt att välja den här såsen eftersom den dessutom har en riktigt god hetta från Habanero! 



 CRUNCHY PICKLED SLAW WITH SESAME
2 morötter, tunt skivade i stavar
750 g vitkål, tunt skivad
3 tsk salt
6 tsk socker
6 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
SLAW SAUCE
2 dl majonäs
1 dl rostade sesamfrön
1 kruka koriander, grovhackad
1 msk hackad ingefära
1-2 msk D'Elidas (eller stark senap och färsk chili)
ev. vinäger, honung, salt, peppar

1. Strö saltet över grönsakerna och blanda väl. Rör ut sockret i vinäger och vatten tills det löst sig och häll över grönsakerna, täck över och låt stå minst två timmar.
2. Blanda ingredienserna till såsen utom de eventuella ingredienserna. Smaka av och tillsätt det du tycker saknas.

Serveras till fisk, kött eller fågel med eller utan sydostasiatisk/kinesisk/japansk smaksättning. 

Jag serverade det till långlagat högrev som bräserats med five spice, ingefära, vitlök, apelsin, soja, fisksås och chili. Köttet och slawen fick toppa ett kuvertbröd, banh mi-style. De picklade grönsakerna kan givetvis avnjutas utan att läggas i slawsåsen.

1 kommentar:

Per-Anders sa...

Jag älskar Coleslaw och den här varianten låter spännande. D'Elidas passar ju till ganska många rätter. Skall provas!