fredag 1 maj 2009

SUPERGOD SKINKSÅS


I onsdags på jobbet vankades det pasta med skinksås. Men hade jag ett recept? Nej, hittade jag något bra? Nej, det var bara att hitta på och ungefär så här blev det! Jättepoppis hos barnen.

KRISTINS SKINKSÅS 4 port
100 g röktskinka
1 gullök
2 vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
2,5- 5 dl kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan eller ½ msk färsk
1 mindre zucchini
1 msk smör
1 msk mjöl
vitpeppar

1. Finhacka löken och vitlöken och fräs riktigt mjuka med timjan i smöret. Strimla skinkan och fräs med. Pudra över mjölet och rör ut ordentligt.
2. Häll på en skvätt grädde, rör ut. Tillsätt resten av grädden och koka upp, spä med buljongen lite i taget och koka ihop till önskad konsistens. Smaka av med vitpeppar, salt behövdes inte med buljongen och skinkan.
3. Skala zucchinin, allt skal måste inte bort, och riv grovt. Blanda ner i skinksås och låt allt bli genomvarmt, smaka av igen.

Servera med nykokt pasta och en råkostsallad.

Har ingen bild på underverket, istället bjuder jag på en bild från Tenerife!

P.S. På jobbet använder jag Oatly's-i-mat, jag misstänker att matlagningsgrädde är godare, Oatly's är rätt söt.

Inga kommentarer: