torsdag 12 april 2012

Chicken Nuggets!

Att göra egna chicken nuggets tar ingen tid alls och blir minst lika gott som på Donken! Det fina är att man kan göra precis som man vill (som vanligt) men vill man ha kolhydrat/glutenfritt så behöver man ju inte panera ens och paneringen är valfri. Jag använde det fantastiska japanska ströbrödet panko som blir frasigt som frasigaste wienerbröd och luftigt som ett moln. Om man gör nuggetsen en till en och en halv centimeter tjocka så är de genomstekta när de är gyllenbruna på varje sida. 

Jag rostade blomkål och lök med garam masala och muskot och gjorde en raita med morot, ingefära, färsk mynta och koriander till. Vill man gör ett vego alternativ så finna det ett recept på kikärtsbiffar här.

CHICKEN NUGGETS 12-16 st

400 g kycklingfärs
2 msk riven parmesan
1 ägg
½ tsk mild paprikapulver
salt
peppar
1-2 dl panko eller annan panering polenta, ströbröd etc
rapsolja
  1. Blanda ägget med parmesan, paprika och peppar. Låt svälla femton minuter.
  2. Blanda ner färsen och arbeta ihop snabbt med salt.
  3. Ta 1-2 msk färs och gör en nugget, lägg i pankon och vänd om tills den är täckt. Lägg på bricka eller skärbräda medan du formar resten av nuggetsen.
  4. Sätt en stekpanna på högvärme och häll i ett par matskedar rapsolja. Stek några nuggets åt gången, vänd när de är gyllenbruna och stek på andra sidan tills den är gyllenbrun också.
Servera med god sås, klyftpotatis eller ris, grönsaksstavar eller rostade rotfrukter.

Såsförslag;
Tzatziki
Guacamole

Inga kommentarer: