ca 1,2 kg högrev
ca 20 skivor syltad ingefära
10 pepparkorn
1 tsk salt
1 bird's eye chili
3 msk söt soja
2 msk ostronsås
vatten
1. Grovhacka chilin och lägg allt i en kastrull, fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp och skumma av, dra ner värmen och sjud på låg värme utan lock 1½-2 timmar.
2. Ta upp köttet och låt det vila, sila buljongen och ställ åt sidan
2 vitlöksklyftor
½-1 bird's eye chili
2 dl torkad shitake
1 tsk sesamolja
3 tsk rapsolja
1 msk soja
1 msk ostronsås
Sherry-, risvins- eller vitvinsvinäger
1. Blötlägg svampen i varmt vatten 15 minuter eller tills de har mjuknat.
2. Finhacka chili och vitlök, fräs mjuka i sesamolja och rapsolja, dra ner värmen och tillsätt några deciliter buljong, ostronsås och soja. Koka ner till hälften, spä med mer buljong och lägg i svampen.
3. Puttra ihop grytan ungefär en halvtimme och smaka av med vinäger.
köttet
gröna blad ex. bok choy, broccoliskott, bladspenat, gärna en kombo
mynta (ev. basilika)
svarta sesamfrön
syltad ingefära
1. Skär ner kålen i valfritt format, skiva köttet och strimla tunt och grovhacka myntan.
2. Red såsen med lite potatismjöl om du vill ha den simmigare/tjockare. Lägg i köttet först sedan kålen och till sist myntan. Servera med syltad ingefära!
3 kommentarer:
extra mödan verkar väl värt njutning. låter verkligen toppengott!
Det var det också!!! Tänk vad gott om man har sommarfärsk svamp i istället!
Grymt fint. Högrev är en favorit, snuskigt billigt och lite bortglömt, folk pallar väl inte långkok - de anar inte vad de missar på kuppen!
Skicka en kommentar