lördag 11 juli 2009

PREP!
Nu börjar jag förbereda mig för min birthday. Idag skulle jag ut i skogen och plocka blåbär men det var ju ett rent helvete. Myggor, fästingar, spindlar, knott, barr, vassa stenar och stickiga pinnar, fast mest stacks myggorna förstås. Jag har fått borrelia (sic!) av en fästing som fastnade för mig utanför Flen. Min andra fästing i HELA mitt liv, den senaste hade jag 20 år sedan och jag får borrelia... vad är oddsen?! Så nu äter jag megastora penicillin piller 3 gånger om dagen, de är faktiskt 1 grammare, och jag får riktigt ont i magen och extremt illamående av så mycket antibiotika. Bådar för en kul födelsedagsfest!
Eh, vad skulle jag komma till? Jo, att det blev ca 0.5 liter blåbär..... hahaha, gud vad patetiskt! Men det var klibbigt och tråkigt och jättemyggigt och jag är faktiskt allergisk. Istället gick jag på kantarelljakt! Hittade noll. Samtidigt som jag spanade efter icke existerande kantareller passade jag på att plocka lite buketter. Jag älskar blåklockor och nu fanns de en masse!
Vad mer har jag gjort idag? Jo silat flädersaften och lagt i en vaniljstång i 1½ liter av den. Rivit vitkål och rostat solros- och sesamfrön till mina biffar, som även ska innehålla rostad vitlök och morötter. Ja, det var väl allt. Imorgon börjar det ordentliga stöket. Då ska jag handla, göra fetaröra och BBQ-sås, färdigställa biffarna, skära upp grönsaker, lägga lök i lime, baka mini-cupcakes och sätta en deg.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Stort JÄTTEGRATTIS önskar fröken Dill!

kristin sa...

Ett väldigt försenat TACK!