tisdag 7 juli 2009

Pssst!


Snart är jag tillbaka! Eller jag är tillbaka! Det var inte fel på sladden utan datorn... blev lite nere, har haft mycket på jobbet, förlade minneskortsläsaren. Livet kom emellan helt enkelt.
Idag har jag plockat fläderblomklasar, lite sent jag vet men det ska nog gå! De ligger varvade med citronskivor nu, däremot har jag inget socker så jag måste springa iväg och köpa mig lite innan jag kan fortsätta! Igår hittade jag smultron och blåbär i de vida skogarna häromkring, mums. Ska ge mig ut och plocka men nu började det åska och ösregna, väntar nog lite...
På måndag fyller lilla jag 100 år (Nä, det gör jag inte) och det tänkte jag fira med en grillfest, det här är den tänkta menyn. Som ska passa både herbivorer och karnevorer!
hamburgare med hembakat bröd
grillade grönsaker (zucchini, paprika, svampinjoner, lök, majskolvar)
grillad haloumi
morot- & sesambiffar (egenpåhittat recept, urgoda)
fatouchsallad
melon- & gurksallad
fetaröra med rostad chili
bbq-sås
guacamole
och kanske nåt mer.

Dessutom blir det en somrig bål och så några tårtor. En pannkakstårta tror jag och sen en frasig jordgubbstårta med kola (från senaste AoM) och så kanske en hederlig gräddtårta med jordgubbar, blåbär och smultron. Och så kanske lite kryddade nötter till bålet eller nåt annat enkelt tilltugg! Jag ska plocka ätbara blommor och ha i bålen som antagligen kommer bestå av vitt vin, flädersaft, citron och eh...sockerdricka kanske.
Tycker ni att det saknas något?
Förhoppningsvis blir det lite finare väder så vi kan vara ute på gården annars får vi väl vara inne men mer om det sen! Vara snälla mot sommaren nu!

4 kommentarer:

Annika sa...

Skönt att höra att allt är bra med dig! Fläderblommor...ja, de verkar lysa med sin frånvaro i traktyerna runt vårt lantställe.
Blir lite avundsjuk på dig.

Låter för övrigt som en riktigt god meny!

kristin sa...

Tack, så mycket, allt är bra med mig, ta i trä;)
Ja, det är en rätt enkel & bra meny, lätt att grilla och lätt att förbereda innan. Och icke att förglömma sånt som blir gott!
Flädern blommor ca 5 meter från mitt köksfönster, himla praktiskt!

Fröken Dill sa...

KUUUL att du är tillbaka!
Hälsar fröken Dill

kristin sa...

TACK!!! :)