500 g strimlad kalkonfilé
2 msk plum sauce
2 msk ponzu
1 msk ostronsås
1 tsk sambal oelek (eller mer!)
svartpeppar
1 msk svarta sesamfrön
TILLBEHÖR
200 g kokta och sköljda risnudlar
koriander
1. Blanda kalkonstrimlorna med resten av ingredienserna och marinera nån halvtimme.
2. Woka i omgångar i neutral olja i en riktigt het stekpanna. Lägg kalkonen på risnudlarna och strö över koriander. Servera som tam till, recept nedan.
600 g grön papaya
½-1 spansk peppar
2 medelstora vitlöksklyftor
2 tsk räkpasta
2 msk palmsocker
1 msk rostad lök
1 msk tamarind
1-3 tsk fisksås
2 lime, saften
6 cocktailtomater
1. Krossa den rostade löken i en mortel, grovhacka chili och vitlök och lägg i morteln tillsammans med allt utom de tre sista ingredienserna, mortla till en grov pasta. Låt stå minst tio minuter.
2. Grovhacka tomaterna och mortla med resten, rör i limesaften och fisksås. Smaka av och tillsätt mer av det du vill ha.
3. Skala papayan, dela på hälften och kärna ur. Strimla papayan mycket fint (eller riv den).
4. Blanda papaya med dressing precis innan servering.
3 kommentarer:
Koolt, har aldrig sett sån papaya innan, vart har du hittat den? Ser ursmarrigt ut alltihopa iaf! :)
Det här får du hemskt gärna bjuda mig på, det låter alldeles fantastiskt gott! ;-)
@Mikkan: grön papaya brukar finnas på asiatiska mataffärer. Man kan göra försvenskade varianter på morot eller kålrot.
@Tina: det här är nog verkligen min nya bjudrätt, enkelt och beroendeframkallande!
Skicka en kommentar