onsdag 9 februari 2011

Bräserad kinesisk oxsvans




Det blev väldigt gott, såsen fick en karamelliserad smak, med toner av mörk choklad och svarta lakrits toner. Till det silkeslena köttet stekte jag egg fried noodels med salladslök, broccoli och champinjoner, om man är begiven på ris tror jag att det kan bli riktigt delicioso med lätt wokade "greens" till. Med "greens" menar jag nån choy eller mangold eller beska blad.

Receptet hittade jag här och det "enda" jag har ändrat är följande
1. Jag använde mer stjärnanis, la till två torra röda chilin och en tesked szechuanpeppar.
2. Jag rostade kryddorna, löken, vitlöken och ingefäran innan jag la dem med köttet och jag använde mig av en liten gul lök istället för salladslök.
3. Jag hade inget vin hemma och la istället till en halvliter kycklingbuljong och lite risvinäger.
4. Jag hade bara 1,2 kilo oxsvans men använde samma mängd sås för det.
5. Min sås behövde inte en hel timme till i ugnen dag 2, 30-45 minuter hade räckt bra.

Jag hoppas att det är okej att jag bara länkar till receptet men det är enklast så (för mig). Receptet hittade jag på Luisa Weiss blogg The Wednesday Chef, en opretentiös blogg med fantastisk mat. Missa inte hennes blogg om vad och var du ska äta i Berlin. Egentligen är receptet Jennifer McLagans, en fantastisk matsylist, matskribent och kokboksförfattare, en sån där man skulle vilja vara helt enkelt.





1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Spännande!
Oxsvans är verkligen en underskattad styckdel.
Tycker fröken Dill