tisdag 8 februari 2011

Försoningsgåva

Hejsvejs min övergivna blogg, jag finner inte ord för att förklara varför jag konstant överger dig. Men det är någonting med dig som gör att jag alltid återvänder till dig, en magisk magnetism, en naturlig skönhet och en förlåtande barm.


I förra veckan hittade jag svensk oxsvans hos Ica i Sickla, snacka om att jag blev upphetsad. Oooh, gastronomiskt ekivoka ord som långkok, bräsering, rostade kryddor, deglacering, sila av, blötläggning och bryn runt om, flöt omkring i huvudet som en evig malström. Oxsvansbitarna hamnade i mitt kylskåp. Nu är det dags att göra något med dem och eftersom jag är hemma med feber och snuva så vill jag ha en gryta med varma intensiva smaker och orientaliska dofter som öppnar upp bihålorna och jagar bort baciller. Den enda, lilla, nackdelen är att det inte blir klart att äta förrän i morgonkväll, jag tänker alltså inte lägga upp recept innan jag har smakat på det själv. Kryddorna på bilderna borde ge en föraning om var vi är på väg.


2 kommentarer:

Mikkan sa...

blev det mums då, kompis? :)

kristin sa...

Det bräserar ännu, inne på tredje timmen! Doftar asgott dock, five spice och apelsin och fylligt kött. Sen ska såsen silas och enligt recepten måste det åka in i kylen tills imorgon... :( Men det blir väl ännu godare imorgon då det ska stå i ugnen ytterligare en timme.