Ikväll var jag en helt vanlig tjej som blev sötsugen och behövde en fix, kladdkakemuffins. Kan inte inte riktigt förklara men på något vis kändes det "nyttigare" att göra muffins än en stor kaka. För säkerhetsskull la jag en klick ren jordnötspasta i hälften av muffinsen. Receptet är det klassiska fransk chokladkaka receptet, klicka smeten i muffinsformar istället bara och TA-DAA!
FRANSK CHOKLADKAKA AKA KLADDKAKA 1 kladdkaka eller 15 muffins
2 ägg
2 dl socker
4 msk kakao
½ tsk vaniljpulver
½ tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör
Ugnsvärme: 175 grader
1. Sätt på ugnen och smörj din form med rapsolja.
2. Vispa ägg och socker luftigt och vitt.
3. Blanda vaniljpulver, kakao, bakpulver, salt och mjöl, rör ner i smeten.
4. Blanda till sist i smöret, rör tills smeten är blank och jämnt blandad.
5. Skeda smeten i muffinsform eller rund låg kakform.
6. Grädda muffins ca 10 minuter och ca 25 minuter för en kaka.
Servera muffins på en gång med grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar