tisdag 2 augusti 2011

Food pics from Budapest July 2011 part 2

1. Bästa kompis som äter (sorry) biff gulyas med galuska, man måste ju äta gulasch minst en gång när man är i Budapest. Att det var riktigt, riktigt gott gjorde det ännu bättre.

2. Det är väldigt lätt att få tag på bra te i Budapest, många ställen (ok, i turistområden) har Dilmah på menyn och/eller ett stort utbud av löstéer. jag drack lapsang souchong ovan.

3. Rétes kaposzta, längst ner, är strudel fylld med surkål, det är bland det godaste jag vet. Det är ingen efterrätt utan mer som ett mellanmål, en pirog om man så vill. Kålen smakar fylligt av karamelliserad lök och har en silkeslen konsistens. Ovan är en rétes med keso/färkost och körsbär, unberbar, den är inte för söt och har en fräsch underton av apelsin och citron.

4. Gaaaalen pizzameny, mycket gräddfil på pizzorna.....

5. Chicken nuggetshamburgare.....

6. Smörgåsaffär.

7. Brassói, en typisk ungersk rätt, lite som en ungersk pytt i panna. Fläskkött bräseras med mejram, nejlika och vitlök och blandas sedan med stekt potatis och paprika.

8. Vår lilla kvartersbutik.

9. Otypisk ungersk frukost men god för det!

2 kommentarer:

Kia sa...

varför ser E så sur ut, gillade hon inte maten?

kristin sa...

Det gjorde hon definitivt, hon har var nog mitt i en tugga!