Annars kan jag berätta att jag var på middag hos just mamma & pappa igår, en hemtrevlig söndagsmiddag. Rosmarin- och vitlöksspäckad lammstek med potatis- och jordärtskocksgratäng och haricot verts. Jag skar potatis och skockor för hand istället för maskin, jag bekymrade mig inte för att skivorna skulle bli jämntjocka med ett matigt tuggmotstånd som följd. Riktig trivselmat. Till efterrätt var det ugnsbakade äpplen med vaniljglass MEN jag fick inget... för pappa åt upp min portion innan jag hann ta. Jag fick äta polska inlagda plommon med naturell yoghurt, också gott.

Jag är ju knappast vad man kan kalla för en rödvinsdrickare, istället fick jag och Amanda dricka ett sjukt gott australiskt vitt vin, Tahbilk, gjort på en av världens mindre kända druvsorter, Marsanne. Vinet är underbart sauternesgult med smak av gula frukter som melon, havtorn, citrus, gula russin, kaprifol, blomnektar och honung. Väl värt 90 kronor. Haha, när jag la till länken för vinet och kollade systembolagets beskrivning, upptäckte jag att min egna analys inte var så fel!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar