torsdag 6 november 2008

Persikopaj från Delaware


MOLLY CORBIT'S PEACH TART 8-10 portioner

1,2 dl smör
4,5 dl kaksmulor
2 dl råsocker
Cinnamon
12 persikohalvor, färska eller burk
2 äggulor
2,25 dl vispgrädde eller gräddfil
kanel
råsocker

Ugnsvärme 200grader

1. Smält smör i botten på en stor pajform. Tryck i kaksmulorna och strö över generöst med kanel och en deciliter av sockret.
2. Lägg i persikorna med skärytan neråt, strö över mer kanel och resterande socker.
3. Vispa ihop gulor och grädde och bre eller häll ut över persikohalvorna, grädde 30 minuter i ugn.
4. Ta ur ugnen och strö över mer råsocker ställ in under grillen eller bränn av med brännare.

Tänk på att det här receptet är 200 år gammalt, pretty impressive... tänl om ett recept man skapat höll i 200 år, what a legacy.
Krabbkakor kommer i nästa inlägg! Egentligen skulle det bli asiatiska krabbkakor men jag tänker faktiskt ta och göra riktigt amerikanska eller varför inte både och?! T

Inga kommentarer: