tisdag 19 oktober 2010

Lite smått och gott


KESOPLÄTTAR PÅ EN HÖFT
2 ägg
1 dl tjock yoghurt
½ dl grädde
1 dl keso
1 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
salt
rapsolja
smör

1. Vispa ihop yoghurten med grädden, vispa ner äggen och sen keson. Rör i mjöl och salt, låt svälla en halvtimme. Om smeten är för tjock spär du med mjölk, grädde eller vatten, om den är för tunn rör du i mer mjöl.
2. Blanda ner bakpulvret och stek pannkakor på medelhögvärme i smör och rapsolja.

Ät med valfri frukt eller bär eller ost eller vad du vill. På bilden ser ni frusna hallon och lingon, färska plommon och honung.

1 kommentar:

Mikkan sa...

grymt! jag mixar ibland så blir smeten helt slät och fin. Just nu kör jag i kokos varje gång, det är så satans got till!