söndag 31 oktober 2010

PUMPKIN DIP


Hallihallå! Min kamera är fortfarande på vift sen festen förra helgen så vi kör lite bildlösa inlägg så kan jag tjoffa in bilderna i inläggen när kameran har promenerat hem. Nu till den vansinnigt goda pumpdippen.

PUMPKIN DIP en stor skål
1 pumpa stor som en fotboll ungefär
1 hel vitlök
1 chili
1 kruka koriander
créme fraiche eller färskost (kesella, ricotta, mascarpone, philadelphia osv)
olivolja
salt
peppar
Ugnsvärme: 175 grader

1. Sätt på ugnen.
2. Dela pumpkin och dra ut kärnorna och trådarna som de ligger i. Skär pumpan i lika stor bitar, ca 3 x 3 cm och fördela på en plåt, jag lägger på ett bakplåtspapper också. Ringla över olivolja, salta och peppra och se till att allt är täckt.
3. Ta den hela vitlöken, skala av de yttersta lagren skal. Sätt ner den hela vitlöken på plåten med pumpa. Rosta i ugnen ca 30 minuter eller till pumpan och vitlöken är mjuka och nästan mosiga.
4. Ta ut pumpan och vitlöken och låt dem svalna något.
5. Kläm ut vitlöksklyftorna i en mixer eller skål, skrapa ur pumpan eller använda en vanliga kniv och skär bort skalet, lägg köttet med vitlöken, skär chilin i några bitar, jag la i hela rubb och stubb utan stjälk dock. Mixa allt slät, smaka av och balansera upp smaken med créme fraiche och/eller nån form av färskost.
6. Mixa till sist i koriandern!

Yum-o, yum-o!

Inga kommentarer: