söndag 17 oktober 2010

Soppa som plåster på såren?

fööööörlåt mig... nu tänkte jag komma tillbaka.

Snabb, enkel och värmande med knaprigt strössel, ytterligare en variant på blomkålssoppa (se variant 1 och variant 2)

BLOMKÅLSSOPPA MED STRÖSSEL 4 portioner
1 påse frusen blomkål
1 gul lök
½ paket ekologisk bacon

1 liter kycklingbuljong

1-2 dl grädde
1 tsk rökt paprika

salt
peppar
rapsolja
TILLBEHÖR
1 pkt fetaost
½ paket ekologisk bacon

2 msk svarta eller vita sesamfrön


1. Hacka löken och skär bacon i mindre bitar. Stek löken glansig och genomskinlig i rapsolja, tillsätt bacon och paprikapulver, stek tills baconbitarna har fått färg.
2. Häll i blomkålen och täck med buljong, koka upp och låt puttra tio minuter, tillsätt grädde och mixa soppan slät. Smaka av soppan med salt och peppar och sätt tillbaka på värmen, låt puttra ytterligare 10-20 minuter, späd med mer buljong om den är för tjock.
3. Gör strösslet, skär ner baconet i små bitar och stek tills krispiga på högvärme. Tillsätt sesamfröna precis på slutet Obs! de kommer poppa som popcorn, häll ut på hushållspapper och låt rinna av.

Ät soppan med fetaost och strössel, klart!

Inga kommentarer: