torsdag 11 december 2008
LunCH Frestelse
Dagens lchf-lunch! Blomkål och broccolisoppa med koktskinka och dijonsenap. Gott, gott.
2 delar fryst blomkål
1 del fryst broccoli
vispgrädde (el ½ mjölk, ½ grädde)
vitpeppar
örtsalt
GOD kokt skinka
dijonsenap
1. Lägg blomkål och broccoli i en kastrull och fyll på med grädde så att det nästan täcker. Koka upp långsamt.
2. Mixa soppan och sätt tillbaka på plattan, koka upp igen, salta och peppra.
3. Servera med skinkbitar och en klick senap.
Riv över en god ost om du vill öka fettmängden ännu mer!
EFTERRÄTT- Hallonfluff!
Superdupergod efterrätt eller mellanmål. Kan även görs med hälften turkyoghurt, hälften grädde till frukost med lite kokosflingor på!
1 del frusna hallon
1 del vispgrädde
1. Mixa hallon med grädden till lagom konsistens och servera!
Kan även frysas in.
För att göra allt hundra gånger så plågsamt så bakar Amanda lussebullar, ååh vad de luktar gott! Carboholicen i mig skriker efter bara en bulle, bara en liten lussekatt, få sänka tänderna i fluffigt saffransgult bröd späckat med knubbiga sockriga svarta russin, mmmmmm. Fast nu så kom jag ihåg degbollen som fastnar i gomseglet, men ändå, fluffigt, gräddad deg. Saffranskransen med mandelmassa o lussekatterna ska serveras på Lucia åt vår släkt. Vad jag får festa på följer, och inte en droppe glögg får man heller, ska nog köpa en flaska torrt vitt bubbel.
Jag tänkte göra ädelostbollar rullade i pepparkakskryddat nötkross, hallonfluff och chokladmousse. Kanske blir det nåt lite snack med bacon, äpple & ost...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar