fredag 26 december 2008

Julsallad med sting

1 halvt rödkålshuvud
2 svenska röda äpplen
1 mogen apelsin
1 stor bit pepparrot ca 5 cm
½ rödlök
1 dl créme fraiche
½ dl majo
färskmalen vitpeppar
salt
stjälkselleri bara de innersta och spädaste


1. Strimla rödkålen, finhacka löken, skala, kärna ur äpplena och tärna. Blanda allt.
2. Blanda créme fraiche med majo och saften från apelsinen, salta och peppra.
3. Riv så mycket pepparrot du tål över de andra grönsakerna, blanda ner.
4. Vänd ner dressingen, smaka av. Tärna sellerin plus bladen och strö över salladen.

Bild finns på min kamera som fortfarande är kvar hos mamma o pappa med majoriteten av min julklappar. I år fick jag ingenting matrelaterat... skumt. Men massor med andra fina saker bla en eltandborste, squeaky clean teeth.

Inga kommentarer: