måndag 29 december 2008

Magic mushrooms


Förra veckan köpte jag champinjoner och de var döstora majoriteten var ca 8 cm i diameter. Jag har faktist inte fyllt en enda, däremot så har svampen fått följa med i club sallad, omelett med vitlöksfräst svamp och gräddstuvade champinjoner med en stor sallad till. Nu är det bara några kvar så de får följa med i en mustig chiligryta. Den är på inget sätt en autentisk chili utan blir nån slags blandning av boeuf bourguignon, cassoulet, chili, gulasch och ragu. Jag har höga förväntningar på den!

CHILI HOPKOK
400 g ekologisk nötfärs
140 g skivad bacon
2 skivade kabanoss
2 stora champinjoner eller 6 små
1 burk krossade tomater
1 finhackade gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade chili
anchochilipulver
spiskummin
oregano
SoP
limesaft


1. Fräs färsen med baconet och korven några minuter i olivolja, tillsätt lök, vitlök och chili och låt fräsa med.
2. Skär ner champinjoner och tillsätt tillsammans med kryddorna, vänd ner allt ordentligt.
3. Häll över tomaterna och låt grytan puttra minst en halvtimme.
4. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

Servera med fräst zucchini och créme fraiche. Äter du carbs kan du servera med nachos, ris eller potatis om man så vill.

Inga kommentarer: