CHICKEN CASHEW KORMA 4-6 port
1 kg benfri kyckling
2 dl tjock yoghurt
1-2 msk färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2-3 st röd chili
lite vatten
1 sats Korma kryddblandning
2 dl gula russin*
100 g osaltdade cashewnötter
1 liten tetra tjock kokosmjölk
SoP
vatten
ev. grädde
färsk koriander
1. Mixa vitlök, ingefära och yoghurt. Skär kycklingen i munsbitar och blanda med yoghurtblandningen, täck över och ställ undan i kylskåp minst en timme men gärna över natten.
2. Hacka chilin grovt och hacka löken, mixa ihop till en smet, spä med vatten om det inte mixas ordentligt och fortsätt mixa.
3. Fräs kryddorna i ghee eller rapsolja, oljan ska vara varm, det ska fräsa och spotta men abslout inte brännas. Så fort du börjar känna doften av kryddorna har du i 1 dl av nötterna och alla russin, värm igenom, du kan dra grytan av värmen.
3. Tillsätt chililökblandningen och fräs 5-10 minuter på medelvärme, när det slutar lukta rå lök så har vi i kycklingen med marinaden och låter allt puttra 10 minuter.
4. Mixa de resterande nötterna till ett fint pulver. Rör ner kokosmjölken i grytan, späd med vatten om det behövs och tillsätt nötulvret, rör ut och spä med mer vatten om det behövs. Dra ner värmen och låt det puttra 40 minuter. Smaka av och salta och tillsätt lite grädde om du vill ha en lenare smak. Strö över grovhackad koriander.
Servera med ris, naan, sallad, raita eller som det är.
*BTW det går bra att använda vilken torkad frukt man vill och när man har torkad frukt i en korma så blir det även en Kashmiri, så det här är då en kyckling cashew kashmiri korma :)
Och du kan använda pistage eller mandel istället för cashew eller en blandning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar