tisdag 2 november 2010

Räddare i nöden och gulasch

Jag har upptäckt något fantastiskt, jag "får" äta kålrot, rotselleri, rättika och rädisor!!! Fattar ni? Nu kan det bli rotsellerimos istället för blomkålsmos som jag ärligt talat är något trött på... Och istället för potatis i gulaschen blev det asbra med kålrot, det är fantastico, vänta er rätt många inlägg och recept om och med de ovan nämnda grönsakerna!

GULASCH 6-8 portioner
1 kg lammlägg i skivor
400 g kålrot, tärnad 1 x 1 cm
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 burk passerade tomater
½ liter köttbuljong
2-3 paprikor, tärnade
10 champinjoner, kvartade
1 tsk vardera av kummin, söt paprika och rökt paprikapulver
SoP

1. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt kålrot och kryddor fräs några minuter under omröring. Lägg i köttet.
2. Täck med tomat och buljong, koka upp, dra ner värmen och puttra 1 timme.
3. Häll i paprikabitarna och champinjonerna, puttra 1-2 timmar till.

Servera med smetana, gräddfil eller créme fraiche, saltgurkor och bröd. Och öl!

2 kommentarer:

Tina sa...

Åh, gulasch är bästa vintermaten!

kristin sa...

Verkligen!