fredag 12 november 2010

Kristins Korma Kryddor


KORMA KRYDDOR räcker till en sats Chicken Korma
1 msk garam masala
1 kanelstång eller 1 tsk malen kanel
1 tsk gurkmeja
8 hela gröna kardemummakapslar
2 tsk mald korianderfrö
5 hela nejlikor
½ tsk svartpeppar


Blanda bara ihop allt och spara i en lufttät burk tills du ska göra korma. Eller gör en stor sats och ge bort i julklapp. Nu en liten bildkavalkad från Kormakoket.

Sorbet, mixad lök och chili som var så likt en sorbet, jag tänkte mig blodgrapefrukt- och champagnesorbet med en gnutta chili.... men det luktade inte riktigt så.

Lökmixen har nu fått puttra med kryddorna och nötter och är inte lika rosenröd längre.

Snökyckling, jag använde kycklingklubbor men benfri är både snabbare och enklare att äta och fördela, kycklingen ligger i yoghurt marinad. Om du använder hela klubbor så ska du göra djupa snitt med en vass kniv ända in till benet, minst åtta per klubba och tryck in marinaden i dessa fickor.

Och nu är allt i grytan, inte så spännande färg eller bild men smakerna kompenserar det.

3 kommentarer:

Mikkan sa...

nämen wow, vilket recept, jag som så länge velat göra egen korma! trodde faktiskt att det var sötsaker i, för det smakar så tycker jag. yoghurtmarinaden är det som blir såsigt i pannan sedan, ja?

kristin sa...

Resten av receptet kommer idag eller imorgon, och det är en kavalkad av gerjer som gör det såsigt och krämigt, marinaden, kokoskräm, lite vatten och nötpulver! Ska skynda mig med att lägga upp Kormareceptet. Det finns säkert dem som sötar upp den men annars är det torkad frukt som står för sötman!

Christine sa...

Jag har länge funderat på hur man gör det här hemma, det är ju såååå gott...

Nu vet jag vad jag ska äta ikväll :)