onsdag 3 november 2010

Kikärtsbiffar

30-40 st
3 burkar kikärtor, sköljda och avrunna

2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta, pressad
2 ägg
1-2 dl mjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrö, mald
SoP
ströbröd
2-3 ägg
olja

1. Mixa kikärtorna, det ska vara en blandning av slätmixade, hackade och hela kikärtor.
2. Blanda i osten och 2 av äggen, rör ner mjöl tills all ägg har bundits upp smeten ska fortfarande vara lite kladdig.
3. Sist har du i koriander, spiskummin, vitlök, salt och peppar, blanda ordentligt. Låt smeten vila i kylskåp 30-60 minuter.
4. Gör små biffar av chicken nugget storlek med blöta händer. Vispa upp äggen i en låg skål och häll några deciliter ströbröd på en tallrik. Doppa biffarna först i äggsmeten och sedan i ströbrödet.
5. Stek i het olja (eller fritera) några minuter per sida tills de är gyllenbruna och krispiga, låt rinna av på hushållspapper.

Servera varma eller kalla med tex pumpdipp, fetaoströra, röd- och vitsås, plommonsås

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Mmm... dessa verkar smaskens! Har länge letat efter ett bra recept på kikärtsbiffar. Problemet med mina tidigare har varit att de ramlat isär. Tycker du att dessa är fasta i konsistensen?

kristin sa...

Ja, de här var verkligen fasta i konsistensen, ramlade inte alls isär. Jag tror att tricket var att låta det vila, låta mjölet binda upp ägget!