tisdag 30 oktober 2012

Rostad butternut squash med parmalindad kycklingfärs och rostad tomatsås

En härlig kavalkad av gyllenbrunt, knalloranget och brandgult. Höstfärger säger vi.
ROSTAD BUTTERNUT 4 port
1 butternutsquash
rapsolja
SoP
Ugnsvärme: 175 grader

1. Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med.
2. Dela squashen i fjärdedelar och lägg med skalsidan neråt i en oljad form. Salta, peppra och häll över lite olja.
3. Rosta i ugnen 40 minuter. Värm squashen i ugnen fem till tio minuter om den har svalnat när du ska servera den.

ROSTAD TOMAT- OCH VITLÖKSSÅS 4 port

20 goda små tomater
5 vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
vatten
ev honung och citron
Ugnsvärme: 175 grader

1. Skär tomaterna och vitlöksklyftorna i hälften och lägg i en form, häll överlite olja och rosta i ca 30 minuter, ta ut och låt svalna.
2. Mixa tomater och vitlök, spä med lite vatten om såsen är tjock, smaka av med mer olivolja, salt och peppar. Om tomaterna inte är så smakrika tillsätt lite citron och honung efter smak.

PARMALINDAD KYCKLINGFÄRS 4 port
400 g kycklingfärs
0,5 dl rismjöl
0,5 dl vatten
1 ägg
1/2 gul lök
1/2 dl hackad basilika
1/2 citron, skalet
100 g krämig vitost
10 skivor lufttorkad skinka
Ugnsvärme: 175 grader

1. Hacka löken och blanda med rismjöl, vatten, citronskal och basilika. Låt svälla 30 minuter. Rör ner ägget, färsen och smula ner osten och peppra. Salta varsamt eftersom både osten och skinkan är salt.
2. Dela skinkskivorna i hälften och lägg ut dem på ett bräde. Fördela färsen på skinkan och rulla till små korvar. Lägg korvarna med skarven neråt i form och sätt in i ugnen 25 minuter.

Servera maten tillsammans med mer basilika och en sallad med blandade blad.



Inga kommentarer: