söndag 12 april 2009

SÅ HÄR BLEV DET


Ugnsrostade potatisar, pärltomater, kokta rödbetor, lammstek, persilja, basilika, gräslök, majo och lite av den gröna örtsåsen. Den där påskmiddagen räcker långt, det här är väl klassisk restmatlagning! Fattig som man är så har restmat alltid varit självklart, jag haaaatar att slänga mat, det är nästan ett gissel.

Det är hemskt trendigt att prata om rester nu för tiden. Läs mer hos
Lisa
Annika
Marit
Jesper

Några av mina bästa resttips!
Använd överblivna grönsaker i brödbakat.
Potatismos behöver inte bara bli bullar utan kan slängas ner i en soppa.
Sopprester kan redas till sås eller bli en grytbas.
Köttfärs har Jesper avklarat och kan ju förvandlas till nästan vad som helst.
Överblivet kött blir grymt på en macka eller skäras ner till snabba pastasåser med en skvättgrädde, lite soja och svamp tex.
Ugnsrostade rotfrukter värms upp och blandas med matvete eller dylikt.
Riv ner ostbitarna som inte går att hyvla längre och frys in.
Nästan allt kan läggas på en pizza, quesadilla, paj eller i en omelett.

Nä nu orkar jag inte mer.