torsdag 9 juni 2011
En till variant på italienska köttbullar
MEATBALLS CAPRESE
1 ask körsbärstomater
150 g bocconcini*, avrunnen vikt
3 vitlöksklyftor
1 handfull basilika blad
olivolja
salt & peppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
1 dl riven parmesan
1 liten gul lök, finhackad
1 dl crème fraiche
½ tsk salt
svartpeppar
400 g färs, välj själv
smör & olja
Ugn: 150-175 grader
1. Sätt på ugnen på 150 grader. Skiva vitlöksklyftorna tunt och lägg i botten på en ugnsfastform, häll över en ordentlig skvätt god olivolja, lägg på en handfull basilika blad. Skölj tomaterna och skär dem i halvor, lägg dem med skinnsidan neråt i oljan, salta och peppra. Låt gå i ugnen 20-30 minuter tills de är mjuka och halvtorkade. Ta tomaterna ur ugnen och dra sedan upp värmen till 175 grader.
2. Blanda torra kryddor med ost, lök och créme fraiche. Salta och peppra och blanda ner färsen.
3. Forma plommonstora bollar och stek i olja och smör på medelhögvärme, färsen är rätt lös så var varsam när du steker dem. När bollarna har fått fin stekyta runt om lägger du dem i ugnsformen på tomaterna. Sätt in i ugnen 15 minuter eller tills de är genomstekta. Ta ur ugnen och fördela osten över de varma bollarna och tomaterna, avsluta med mer basilika. Ät när tomaterna inte är skållheta.
Tillsammans med pasta, bulgur el dyl räcker maten till 4-6 personer, utan kolhydrater blir det 2 portioner.
*Minimozzarella-bollar, kan ersättas med samma vikt vanlig mozarrella i skivor eller bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar