Jag älskar ju coleslaw och tröttnar aldrig på hur mycket den kan varieras med olika rotfrukter, äpplen, olika senapssorter, kryddor, kålsorter, yoghurt eller crème fraiche osv. Love it. Min senaste variation är med kokta gröna linser och det blev kanon. Linserna gillar syra och dessutom så såg det elegantare ut än vanlig slaw.
Så här gjorde jag;
1. Skivade en salladslök tunt och la i vinäger som precis täcker.
2. Strimlar en färsk vitkål tunnt och varvar i en skål med lite salt. Blanda allt och låt dra 15-30 minuter.
3. Rör ihop en sås av majo, senap, yoghurt och vitpeppar, ca en del majo till en del yoghurt och sen rör jag i löken och vinägern. Smaka av och justera syra och sötma med mer vinäger, honung eller senap.
4. Häll såsen över kålen lite i taget, coleslaw ska inte vara blöt utan bara jämnt täckt av dressingen. Gör mer sås om det behövs.
5. Häll av en tetra gröna linser och skölj dem, blanda med kålen.
Koka ett par deciliter gröna linser om du hellre vill, jag tycker bara att det är praktiskt att alltid att ha ett par burkar linser och bönor på lager i skafferiet. Och jag orkar inte bry mig om tempusbytet i anvisningarna ovan.
Här finns recept på en annan slawvariant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar