onsdag 24 mars 2010

Medelhavspytt med fläskkarré & mozzarella, dillslaw on the side.

Förra veckan gjorde jag ju en fläskkarré i ugn, jag fick ut tre hela måltider ur den men så var den på nästan 1½ kg också. Jag har bloggat den första och andra måltiden och nu kommer den sista, en klassisk resträtt, pytt i panna i medelhavsdräkt!

MEDELHAVSPYTT 4 port
1 röd paprika
1 mellanstor zucchini
3 knipplökar
4 stora champinjoner
1 hel vitlök
oreganokvistar
rest av kött, korv eller kyckling 200-300g
1 mozzarella
olivolja
havssalt
svartpeppar

Ugnsvärme:175 grader

1. Skala knipplöken och skär bort det grövsta av den gröna blasten, skär stjälkdelarn i 3 cm långa bitar. Lämna roten på löken och skär varje lök i åtta klyftor. Gör likadant med svampen, skär bort stjälken och klyfta sedan i mindre bitar.
2. Kärna ur paprikan och skär den i små munsbitar, skär zucchinin i större munsbitar, lägg allt i en ugnssäker form.
3. Bryt sönder vitlöken och sprid ut klyftorna med grönsakerna. Häll olivolja över allt, salta och peppra. Grovhacka oreganostjälkarna eller stöt dem snabbt i en mortel, lägg med grönsakerna och blanda allt ordentligt.
4. Sätt in i ugnen 30-45 minuter, vänd runt grönsakerna efter halva tiden.
5. Skär ditt kött of choice (räkor och musslor skulle också funka) i små munsbitar och blanda med grönsakerna och sätt in i ugnen ytterligare en kvart, tio minuter, tills köttet är varmt. Ta ut pyttet och toppa med bitar av mozzarellan och sätt under grillen snabbt.

Servera med dillslaw.

DILLSLAW 4 port
300 g vitkål
2 vitlöksklyftor
1 msk vinäger

1 dl turkisk yoghurt

1 msk majonäs
1 dl hackad dill

salt

vitpeppar


1. Hyvla kålen tunt, för minimal arbetsinsats använd skivinsatens på mixern, lägg i en skål och salta, rör runt ordentligt. Pressa vitlöken och marinera i vinägern. Låt allt dra 30 minuter.
2. Häll vinägern, yoghurten, majonnäsen, dillen och några varv vitpeppar över kålen och blanda tills allt är täckt. Låt dra 30 minuter, smaka av.

3 kommentarer:

Erka Perka sa...

Dillslaw måste jag prova nån gång, borde vara urgott till fiskburgare.

Fröken Dill sa...

En slaw med dill, det låter gott!
Tycker fröken Dill

kristin sa...

Slaw är ett stående inslag här hemma nu när vi inte äter kolhydrater och jag är hemskt inne på dill för tillfället, det var supergott, jag skulle gärna äta det med en fisk eller räkburgare!