tisdag 16 mars 2010

Långlagad fläskkarré med grillade grönsaker

Gjorde en så oerhört god middag igår, lägenheten såg ut som slaget vid Lützen, osigt värre alltså men det var vansinnigt gott. Det är väl egentligen en rätt för sommarens grillmiddagar och jag använda grillpannan (hence the os) men går säkert lika bra att göra grönsakerna i ugnen. Jag börjar med det här inlägget med bild på den färdiga rätten och ett recept på såsen som jag hade till, sen ett inlägg på fläskkarrén och ett på grönsakerna.


1½ kg sumaksrubbat fläskkarré, i tunna skivor
1 sats grillade grönsaker
stekskyn
machémix
färsk mynta
färsk oregano
fefferoni
citron


Bottna ett stort fat med sköljd och torkad sallat, lägg på de grillade grönsakerna följt av grönsakerna, fefferoni, citronklyftor och färska örter. Drizzla över steksyn.

PICKLESSÅS
1 dl skivad saltgurka
5 normalstora fefferoni
2 msk gullök, finhackad
2 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
2 msk citronjuice
1 msk olivolja
salt


1. Lägg den finhackade löken i citronjuicen, låt marinera ca 30 minuter.
2. Finhacka saltgurkan och fefferonin, blanda med löken och resten av ingredienserna. Smaka av.

Inga kommentarer: