tisdag 16 mars 2010

Grillade grönsaker


GRILLADE GRÖNSAKER 6 portioner
1 zucchini
1 stor röd paprika
2 stora gula lökar
6 stora champinjoner

MARINAD
3 stjälkar färsk mynta
3 stjälkar färsk oregano
2 vitlöksklyftor
1 citron
½ dl olivolja
salt
svartpeppar


Börja med marinaden
1.Pressa vitlöksklyftorna och citronen, marinera vitlöken i citronsaften. Grovhacka örterna, stjälkar och allt.
2. Rör ner oljan lite i taget med citronen och vitlöken, rör sedan i örterna, salta och peppra ordentligt.
3. Skär zucchini i skivor, sedan strimlor, strimla även paprikan.
4. Skär löken i tunna båtar, gör likadant med champinjonerna. Skär inte bort roten på löken så håller båtarna ihop.
5. Häll marinaden över grönsakerna och vänd runt med händerna, se till att alla grönsaker är täckta. Marinera minst 30 minuter.
6. Grilla grönsakerna i grillpanna tills mjuka med fina grillränder, häll marinaden som blir över över grönsakerna.

Det här blir bra som grillspett också, skär då grönsakerna i lämpliga bitar så att tillagningstiden blir lika för allt.

Det här hör ju till långlagade sumaksrubbad fläskkarré och picklessås, om det nu har undgått er!

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vilken mumsig marinad! Och grillade grönsaker är ju nästan ALLTID rätt.
tycker fröken Dill

kristin sa...

Alltid rätt, en sån total smak av sommar!