söndag 14 mars 2010

Extrapris fisk

Förra veckan hittade Amanda en stor bit sejfilé för 20 kr, den åkte in i frysen men nu i veckan kom den fram och fick åka in i ugnen.


SEJ MED PURJOLÖK & ZUCCHINI
300 g sej
½ zucchini

½ purjolök

50 g smör
1 dl grädde

½ grönsaksbuljongtärning+1½ dl varmt vatten

1 msk tomatpuré
½-1 dl hackad dill

salt

vitpeppar

Ugnsvärme: 175 grader

1. Skölj purjolöken, skiva den och zucchinin tunt. Lägg i botten av en gratängform, salta, peppra och lägg klickar av hälften av smöret på grönsakerna.
2. Skär sejen i portionsbitar och lägg på grönsakerna, salta, peppra och lägg på resten av smöret.
3. Vispa ihop tomatpurén med det varma vattnet och buljongtärningen, tillsätt, salt, peppar, grädde och dill.
4. Slå gräddsåsen över fisken och grönsakerna, sätt in i ugnen ca 30 minuter.

Inga kommentarer: