onsdag 18 november 2009

I'M BACK!!!!

Ja, jag är tillbaka! Men funderar på att flytta bloggen till Wordpress, vad tycker ni, ni som inte läser min blogg eftersom jag slutade skriva???
Ett par veckor sedan caterade jag en av mina bästa kompisars bröllop, vegetarisk buffé för 140 personer! Kul, men väldans jobbigt. Jag hade total panik och var övertygad om att maten inte skulle räcka, vilket den självklart gjorde och blev över!
Hur som helst så tänkte jag att menyn blir mitt första (andra) återkomstinlägg! Om nån mot all förmodan läser menyn och är intresserad av recept så är det bara att säga till!

Och just det, jag och syrran lever på en strikt budget(vi har inga pengar alltså) just nu men jisses vad bra mat vi äter, man kan när man vill. Och tömmer skafferi och frys.
I söndags gjorde jag fritters/biffar på en burktonfisk, lite purjo, vispade äggvitor, fruset kryddgrönt (basilika, persilja, dill) och lite mjöl till det serverades klyftpotatis, hemmagjord aioli och en äpple- och rödkålssallad.

I måndags blev det ännu en rödkålssallad (skriver lite om det nedan). Strimlad rödkål, fint skivad purjo och jordnötter blandas ner i en dressing gjord på soja, oystersås, fisksås, limejuice, sweet chili, vinäger, riven ingefära och socker. Sedan rostade jag lite sesamsfrön, vispade ihop två ägg med lite salt, hällde lite rapsolja över sesamfröna i pannan (jisses, vad det skvätte och sprätte) och sen hällde jag över äggen och stekte en väldigt tunn, kinesisk omelett som jag sedan strimlade tunt. Salladen åts med omeletten och rostad lök på, påvert men supergott och mättande, faktiskt.

Igår, tisdag, stekte vi falukorv gjorde en liten brunsås, åt med potatiskroketter ur frysen och smörfräst frusen bladspenat.

Ikväll, onsdag, blir det antagligen falukorv igen med potatismos till, jag tänker (antagligen) fräsa savojkål till och blanda i moset.

Jag har lagt vita bönor i blöt och ska antingen göra en chili sin carne eller så tar jag fram lammlägg från frysen och gör nån slags osso bucco/cassoulet med bönorna. Jag tänkte koka lammbenen först och bråka köttet och lägga i grytan och bara blanda ner det, låta det bli varmt igen, vad tror ni? Om jag gör lammgrytan så har jag ändå kvar kikärtor, bönor och linser som jag kan göra en chili sin carne på. Dessutom har jag en burk kokosmjölk och vattenkastanjer, torkade kinesisk svamp och lite glasnudlar, det kan man skaka fram nåt ur! Sen finns falafelmix, en burk färdig hummus och en fetaost. Jo, det ska sättas en surdeg idag men jag har torrjäst också så att jag kan baka bröd (alt. göra pelmeni el dylikt) Sen har vi potatis och kål och säkert lite grönsaker i frysen och buljong och då kan vi ju göra soppa till brödet eller fyllning till pelmeni! Sen finns ju allt sånt som brukar finnas i välsorterade kök, inlagda rödbetor och gurkor, senaper, olika paster, såser, sylter och geléer, torra kryddor, oljor, vinäger och sojor, nötter, torkade frukter och gryn, te, kaffe och mexikansk choklad.

ÖNSKELISTA
Ja förutom pengar och lite allt möjligt så skulle det här underlätta väldigt mycket.
Några burkar Mutti.
Ägg
En påse mjöl
En ost, grevé eller herrgård
Ett kilo köttfärs

God Jul!

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Välkommen tillbaka!!!!
Du har varit saknad.
Hälsar fröken Dill

Unknown sa...

Tack så mycket, jag niger ytterst ödmjukt!

Erik sa...

Hej!

Jag heter Erik och har startat en brödbakarsajt, www.riktigtbrod.se. Min tanke är att framförallt forumdelen kan bli en trevlig mötesplats där hemmabagare kan dela med sig av sina erfarenheter.

Välkommen in du också :)
/Erik

Unknown sa...

Tack Erik! Har varit lat men nu ska jag kolla in er sida!