Nu ska ni få se på bloggning! Hittade kalkonbröst som var nedsatta till 30 kr sedan fick det som fanns diktera resten av ingredienserna, receptet är något av en kombo av ett gammalt Renée Voltaire recept från Systrarna Voltaires mat och en rätt min kompis mamma bjöd mig på, båda var kycklingrecept. Men smakerna är typiskt medelhav och något jag förknippar med 90-talet då medelhavsköket var nytt och fräscht. Då kör vi, med bara sallad och dressing till blir det ungefär 3 portioner med ris, bulgur eller dylikt till blir det säkert 4-5 portioner
KALKON Á LA 90-TAL
1 kalkonbröst ca 500g
1 zucchini
1 mozzarella
4 romantica tomater eller en god normalstor tomat
2 rosmarinskvistar
1 dl tapenade
50 g smör
olivolja
SoP
Ugnsvärme: 175
1. Skiva zuchinin tunt, varva den med smörklickar och salt och peppar i en ugnssäkerform.
2. Sätt på ugnen. Skiva mozzarellan och tomaterna, repa rosmarinen.
3. Torka av kalkonen och rulla den i salt och peppar, bryn den runt om i olivolja i en riktigt het panna, den ska bli gyllengul på alla sidor. Ta upp filén och låt den vila 10 minuter.
4. Skär ett snitt längs hela filén men inte hela vägen igenom, fyll skåran med rosmarin, mozzarella och tomat.
5. Ställ filén med skåran uppåt på zucchinin, använd tandpetare för att hålla ihop filén om fyllningen vill ramla ur. Täck fyllningen och filén med tapenade.
Sätt in formen i ugnen 20-30 minuter, kolla med kniv, sticka eller digitaltermometer.
Ät med en blandad sallad och en kall créme fraichesås med citron, örter och vitlök tex.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar