måndag 7 juni 2010

Tillbehörtips

Det här lilla tillbehöret passar till rätt mycket det är salt, syra från citronen, gräsighet från olivoljan och en varm, jordighet från paprikorna. Och så vitlök förstås!
Receptet är "stulet" från nån av Fredrik Paulúns GI-kokböcker, säga vad man vill om FP men just det här receptet är väldigt bra eftersom det är så enkelt, snabbt och goooott. Det är väl iofs inte FP som skapat receptet utan han Lorenzon, heter han väl? Jag serverade det med kycklingbollar som bla hade cheddar och chorizo i färsen och en svamp- och zucchiniröra ovanpå isbergssallad, har efter år av isbergsförakt börjat älska dess krispighet, med low carbandet så har konsistenser blivit mycket viktigare.


PAPRIKA I UGN 4 port
4 paprikor, blandade färger
4 vitlöksklyftor
1 citron
2-3 msk god olivolja
salt efter smak
svartpeppar

Ugnsvärme: 175-200 grader

1. Skär paprikorna i fjärdedelar, ta ur kärnor och hinnor. Skär varje fjärdedel i fyra-fem strimlor.
2. Skiva vitlöken tunt, pressa citronen.
3. Häll olivoljan i en ugnsform, lägg i paprika och vitlök, salta, peppra och häll över hälften av citronen. Vänd om allt och smaka av, tillsätt citronsaft eller salt om du vill det. Sätt in i ugnen 20-minuter, klart när paprikorna har mjuknat och fått lite svärta i skalet.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

God paprika och de där kycklingbollarna lät heller inte alls dumma! Jag köper kycklingfärs alldeles för sällan.
Hälsar fröken Dill

kristin sa...

Kycklingbollarna var grymma! Och paprikorna är ett sånt där döenkelt recept som alltid går att dra fram, passar till så mycket dessutom!