1 isbergssallad
½ kruka koriander
½ kruka mynta
4 msk vitvinsvinäger
4 tsk socker
2 tsk salt
1 1/4 dl vatten
2 små morötter
½ gurka
1 salladskål
100 gram osaltade rostade jordnötter
rostad lök
DRESSING
1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar, finhackat
1 riven vitlöksklyfta
1 röd spansk peppar, finhackad
1 msk riven ingefära
4 tsk fisksås
1 lime, saften
2 tsk farinsocker
2 tsk hackad mynta
1. Skala morot och gurka, kärna ur gurkan och strimla allt i tändsticksformat, lägg allt i en skål. Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl. Rör sockret med vinäger och vatten tills det löst sig och häll allt över grönsakerna, plasta skålen och ställ in i kylskåp 1 timme.
2. Strimla salladen, riv eller grovhacka koriandern och myntan och blanda med salladen. Ställ åt sidan.
3. Dressing, rör ut sockret i fisksås och limesaft, rör i resten av ingredienserna och smaka av.
4. Häll av de marinerade grönsakerna i ett durkslag när de är klara. Strimla köttet tunt och stek i omgångar i rapsolja i en het stekpanna. Blanda köttet med grönsakerna, jordnötterna och dressingen i en skål, se till att allt är blandat och täckt av dressingen.
5. Bottna ett stort fat med örtsalladen, fördela köttet med grönsakerna ovanpå och strö till sist rostad lök över allt.
2 kommentarer:
Det är bara att konstatera; vad vore livet utan asiatiska smaker? Låter helt enkelt urgott!!!!
Tycker fröken Dill
Jag skulle speciellt inte kunna överleva utan vietnamesiska smaker! Går ju inte att misslyckas med :)
Skicka en kommentar