onsdag 2 juni 2010

Kräftsallad med pocherat ägg

Pepparrot, ishavsrom, pocherat ägg och kräftstjärtar, ja det blir bra, lite oavsett vad man gör med det.Behöver ni recept på hur man pocherar ägg? Det brukar finnas i standardverk, koka upp vatten, en dl ättika och ca en tsk salt per liter vatten, koka upp, dra ner värmen så att det sjuder. Knäck ett ägg i en kopp eller soppslev, rör upp en virvel i vattnet med en sked och häll ägget i virvelns öga. Sjud 3 minuter för lättkokt s.k. halvpocherat eller 5-6 minuter för helpocherat men det blir inte hårdkokt då. Och om ni inte orkar pochera ägg så går det säkert lika bra med kokta ägg.

KRÄFTSALLAD MED POCHERAT ÄGG 4 port
4 pocherade ägg
½ huvud isbergssallad eller salladskål
16 champinjoner
1 burk avrunna kräftsjärtar
2-3 msk ishavsrom
persilja

SoP
citron

DRESSING
2 msk majonnäs
2 dl créme fraiche
1-2 msk pepparrot
1 msk citronsaft
salt
vitpeppar
gräslök


1. Börja med dressingen. Rör ut pepparroten med majonnäsen, börja med den mindre mängden pepparrot och tillsätt mer om det behövs sedan. Klipp gräslöken smått och vispa ner med citronsaften och créme fraichen, peppra ordentligt och smaka av med salt.
2. Strimla kålen eller salladen, skiva champinjonerna och löken tunt och blanda med salladen, salta, peppra och kläm över lite citronsaft, vänd runt allt.
3. Fördela salladen på 4 tallrikar, toppa med kräftstjärtar, pocherat ägg, dressing och en klick rom. Strö över lite repad persilja och färskmalen svartpeppar.

KLART!

1 kommentar:

Mikkan sa...

Riktigt fin bild dessutom! :)