KRÄFTSALLAD MED POCHERAT ÄGG 4 port
4 pocherade ägg
½ huvud isbergssallad eller salladskål
16 champinjoner
1 burk avrunna kräftsjärtar
2-3 msk ishavsrom
persilja
SoP
citron
DRESSING
2 msk majonnäs
2 dl créme fraiche
1-2 msk pepparrot
1 msk citronsaft
salt
vitpeppar
gräslök
1. Börja med dressingen. Rör ut pepparroten med majonnäsen, börja med den mindre mängden pepparrot och tillsätt mer om det behövs sedan. Klipp gräslöken smått och vispa ner med citronsaften och créme fraichen, peppra ordentligt och smaka av med salt.
2. Strimla kålen eller salladen, skiva champinjonerna och löken tunt och blanda med salladen, salta, peppra och kläm över lite citronsaft, vänd runt allt.
3. Fördela salladen på 4 tallrikar, toppa med kräftstjärtar, pocherat ägg, dressing och en klick rom. Strö över lite repad persilja och färskmalen svartpeppar.
KLART!
1 kommentar:
Riktigt fin bild dessutom! :)
Skicka en kommentar