fredag 19 februari 2010

Hot Dog


Varmkorv! Jag älskar verkligen varmkorv och det är jag inte ensam om. När man inte har ett jobb att gå till har man tid att titta på The Martha Stewart Show, jag är lite allergisk mot Martha Stewart, det är ju så vansinnigt käckt och perfekt och sen är det bara en enda lång reklam för hennes tidningar, pysselprodukter, möbelkollektioner, inredningskollektioner och så vidare. Men ibland gör hon roliga program som idag då hon ägnade ett helt program om Hot Dogs. Och vilka Hot Dogs sen.... sauerkraut, pickles, senap, gräddfil, ost, lök, chili eller varför inte toppat av Mac n' Cheese?! Amerikanarna har inte ketchup på korven... weird.

Nu finns det ju en myriad av korvar i de flesta mataffärer men jag tycker personligen att om man ska toppa korven med massa gott så är det klassisk Wienerkorv som gäller. Jag toppar gärna korven med lök, både finhackad rå och rostad lök, lite gurkmajonnäs eller göra en egen räksallad och sen lite avokado. Och ja vill ha grovt korvbröd om det inte är en grillad baguette involverad. Jag har inte nämnt surkål ännu, det är ett eget kapitel. Om du inte har varit på Östermalmsgrillen, på Nybrogatan så borde du gå dit, han har allsköns korvar, från merguez till kabanoss, till kalv med dragon (min favorit), de grillas och stoppas i en grillad baguette med surkål, pikantsås och senap, det är gott det.

Är det någon som har nåt absurt på korven? Och för att fortsätta vinterpeppen istället för vinterdeppen så tycker jag att alla ska ut och grilla korv, det är väl mysigt?!

Martha Stewarts favorit Hot Dogs!
Hot Dog History,
National Hot Dog & Sausage Council
Sausage Links
En till bild på en hund i ett bröd!

6 kommentarer:

Mikaela Mars sa...

Mums! Skall sticka förbi det där stället, jobbar ändå i krokarna. På centralen i Gbg finns ett föredömligt ställe som har ett fint och udda sortiment - mitt i bussterminalen kan man få sig en kumminkorv m stekt lök!

kristin sa...

Åker jag till Gbg så ska jag definitivt be dig om matråd. Men gå och ät korv på Nybrogatan så länge!

Mikaela Mars sa...

Ja, gör det! :)

Appropå hundar så kan jag i sammanhanget berätta att vi funderade länge och väl på en korvmedbröd-kostym till vår lilla Mir, men kunde aldrig enas om det skulle vara en korv med senap eller med ketschup. Det bidde ingen dräkt, som tur var för vovven! ;)

Fröken Dill sa...

Vilken fin valp!
Förut sas det alltid att Günters korvkiosk i Vasastan var bäst, men jag har för mig att den inte finns längre, hemska tanke. Tur att vi fått nytt tips av dig!
Lördagshälsningar från fröken Dill

Erka Perka sa...

Ja, det är supermysigt att grilla korv på vintern. fast när det är så här kallt som idag vill jag bara sitta inne under en filt och äta kanelbullar. :-)

kristin sa...

Tack för de fina kommentarerna och förlåt för att jag försvann!