RUB MED DOFT FRÅN ORIENTEN
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk korianderfrö
1 tsk torkad mynta
1 tsk svartpeppar (nymald)
½ tsk spiskummin
½ tsk mald chili
½ tsk salt
olivolja
1. Den enkla versionen: blanda de malda kryddorna ordentligt.
1.. Den trixigare versionen: Använd hela torkad kryddor som du rostar försiktigt (förutom salt och mynta), sedan maler och blandar med saltet och myntan.
2. Gnugga in ditt kött med rubben riktigt ordentligt. Häll på en skvätt olja och smörj in köttet med. Grilla, bräsera, bryn, ugnstek som du vill.
Jag rubbade kycklinglårfiléer och åt med rödsås, hummus, feta och blodapelsinsallad.
Filéa två blodapelsiner, blanda med fint skivad salladslök, häll på en slurk god olivolja, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar