måndag 1 februari 2010

Nu räcker det, ett sista bara!


DEN EVIGA NUDELSALLADEN
1 pkt risnudlar (eller hellre glasnudlar), kan uteslutas
3 färska broccolistånd
½ l salladskål
2 salladslökar
½ gurka, skalad och urkärnad
1 dl jordnötter
½ röd chili, hackad
1 tumme riven ingefära
färsk koriander, basilika och mynta, grovhackade

DRESSING
½ dl mörksoja
1-2 msk vitvinsvinäger
1 riven vitlöksklyfta


1. Koka nudlarna enligt anvisning, häll av, spola med kallt vatten och låt rinna av ordentligt, ställ åt sidan. Blanda ihop såsen och låt dra.
2. Strimla broccoli, kålen, löken och blanda med resten av ingredienserna. Häll över sås men inte för mycket, bara så att allt täcks. Blanda i nudlarna 5 minuter innan servering.

BLANDFÄRSBOLLAR
400 g blandfärs
1 riven tumme ingefära
1 riven vitlöksklyfta
½ tsk fisksås
1 tsk soja
½ tsk sesamolja
svartpeppar
Ugnsvärme: 175 grader (varmluftsugn, annars 200)

1. Finhacka färsen och blanda med resten av ingredienserna.
2. Rulla små bollar av färsen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, stek i ugn ca 10 minuter, kolla så att de inte är rosa. Blanda med salladen.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Ha, detta snor jag rakt av, men jag tänker dessutom blanda i ett gäng nygroddade mungbönsgroddar!
Hälsar fröken Dill

kristin sa...

Det gör du helt rätt i! :)