tisdag 15 juni 2010

Överflöd


Idag ska jag lägga in gurkor som sagt men jag missade några grejer igår, pepparrot och dillkronor, svartvinbärsblad finns på gården. Det roligaste är att jag drar mig för att använda mina fina små gurkor.... då ser det ju inte lika prunkande ut. Jag vet inte vad som har hänt, jag börjar sakta men säkert förvandlas till en sån där, riktigt härlig tjej, snart börjar jag väl med shabby chic-inredning.

Det slog mig också att man inte kan laga en chili verde om man använder röd paprika, chili och tomat i såsen. I Bagarmossen är det hart omöjligt att ens hitta en sorts torkad chili, ja det kanske skulle vara i botten på min fruktkorg då, så det blev ju inte direkt en riktig chili verde/rojo men det är ju som vanligt när jag lagar mat. Efter midsommar är det jag som hoppsar till Hötorgshallen och bunkrar torkad chili. I en chili verde ska det framförallt vara tomatillo i såsen, och om det inte går hitta torkad chili, tror ni då att man kan hitta tomatillo? Den går att ersätta med gröna tomater men det hade jag ju inte heller, därför passade mina små gröna plommons syrliga fruktighet helt perfekt ju, recept i nästa inlägg. Och titta vilken härlig efterrätt, mango och körsbär med vispgrädde, vad är det med mig? Ikväll blir det folköl och ostbågar ;)

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Tjusigt med alla bär, frukt och grönt! Och nu blev jag toksugen på körsbär. MÅSTE KÖPA KÖRSBÄR!
Hälsar fröken Dill

Unknown sa...

Ja det måste du! Och du måste äta dem med vispgrädde, det känns så dekadent.

Mikkan sa...

äh, körsbärsfrossan har börjat här hemma också - bring it on, säger jag bara!