tisdag 13 april 2010
Fläskkotlett med vitlök, rosmarin och fänkål
1 bit benfri fläskkotlett, ca 1 kg
5 vitlöksklyftor
2-3 rosmarinskvistar
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2-3 msk god olivolja
Ugnsvärme: 150 grader sedan 100grader
1. Grovhacka rosmarin och vitlök. Lägg i en mortel tillsammans med fänkål, salt och peppar. Stöt ihop allt ordentligt och häll på oljan, rör till en jämn smet.
2. Ta fram din fläskkotlett och en ugnsfast form, stick hål/fickor i kotlett med en vass kniv. Gnugga in örtoljan över hela kotlettbiten och tryck in den i fickorna.
Lägg kotletten i formen och sätt in i ugnen.
3. Låt kotletten gå på 150 grader i en halvtimme, dra sedan ner till 100 grader. Ta ut fläskotletten efter ytterligare 2½ timme. Eller använd digital termometer och ta ut vid 65 grader. Slå in kotletten i folie eller täck formen med folie och låt vila minst en halvtimme.
Äts förslagsvis med fattoush eller en ljummen potatissallad med gröna bönor och dijonvinägrett.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar