tisdag 6 april 2010

From Nippon with love

En omelettrulle med japansk inspiration


OMELETTE ROLL 4 port
4 ägg
4 tsk sesamfrön, vita & svarta
1 burk väl avrunna kidneybönor
2 salladslök
1 avokado
2-3 cm tumme ingefära
2 msk majonäs
½ lime
SoP
10 cm gurka
olja
gari
soja


1. Skiva salladslöken tunt, riv den färska ingefäran fint, skopa ur avokadon och mosa den med löken och ingefäran, rör ut med limen och majonäsen. Häll i de avrunna bönorna och smaka av med salt och peppar. Låt dra en halvtimme för extra god smak.
2. Skär gurkan i tunna stavar, eller välj nån annan krispig grönsak, rättika, rädisor, majrova eller sallad.
3. Vispa ihop äggen en och en med sesamfrön. Värm en mellanstor stekpanna och häll i lite olja, stek en tunn omelett åt gången, ta upp och låt svalna lite grann.
4. Lägg bönröran längs med omeletten, som med sushi, täck med gurka eller annan grönsak. Rulla ihop omeletten tätt och skär i lämpliga bitar, på bilden är den i hälften men om du vill äta med pinnar skär i sushirollstorlek.
5. Lägg gari i en liten skål och häll på någon tesked soja.

Comme il faut eller inte så låter jag ingefäran dra i sojan sen lägger jag en skiva på rollen och äter!

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Gud vilken bra idé, och så sjukt snyggt med svarta sesamfrön till! :D

kristin sa...

Alltså, ingen falsk ödmjukhet, det här är en av mina bästa idéer någonsin, helt fenomenalt! Low-carb sushi, så gott, så enkelt!