tisdag 11 maj 2010

Äggröra+

Jag gjorde äggröra till frukost i lördags och änvände den här briljanta metoden. När äggröran var klar, blandade jag ner en räkröra.



ÄGG- & RÄKRÖRA
äggröra på 3 ägg
½ gul lök
2 dl frusna räkor
½ tsk paprika pulver
1 krm chilipulver
vitpeppar
1 dl crème fraiche
1 msk hackad gräslök
2 skivor surdegsbröd
smör


Hacka löken fint och fräs i smör tills den är genomskinlig. Blanda ner räkorna och rör om en-två minuter, pudra över paprika- och chilipulver. Klicka i crème fraichen, ge det ett uppkok och smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner räkröran i äggröran, stek brödskivorna gyllene i smör, toppa med äggröran och nåt grönt.

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Låter ju helt enkelt asgott! Visst är den fransak röran den allra ALLRA bästa?!

kristin sa...

Det var ett lyckat infall, är inne i en räkperiod. Och den franska röran är så grym, funkar varje gång. Jag tyckte tydligen att det blev sååå bra att jag la upp bilden två gånger, så kan det gå!