tisdag 4 maj 2010

Valborgsmiddag


I fredags kom två vänner på middag, det var hastigt påkommet och hjärnan raceade några varv tills jag kom på vad vi kunde laga. 800 gram köttfärs togs ur frysen, det tog en liten stund innan det kunde blandas med resten av ingredienserna, tinade så plågsamt långsamt..... Hur som helst blev det en köttfärslimpa med orientaliska smaker, till det gjorde jag en fattoush och serverade smula feta till. Jag ber om ursäkt för den rätt dåliga bilden, kom på i sista minuten att jag borde ta kort.

ORIENTALISK KÖTTFÄRSLIMPA 6 port
800 g färs, lamm eller nöt
1 ägg
1 gul lök
1 dl tjock yoghurt
2 vitlöksklyftor
2-3 cm ingefära
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver svartpeppar
salt
Ugnsvärme: 200 grader

1. Blanda alla torra kryddor med yoghurten, riv i vitlöken och ingefäran.
2. Finhacka löken och blanda med färsen och ägget. Rör i kryddyoghurten och blanda ihop färsen snabbt, smaka av.
3. Forma en limpa i valfri ugnsform/plåt. Sätt in i ugnen och kör i 30-40 minuter.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Vilken smart kryddning av köttfärslimpa! lät verkligt god, särskilt med de tillbehören.
Tycker fröken Dill

kristin sa...

Tack, det var verkligen perfekt med fattoushen! Köttfärslimpan går ju verkligen att klä ut till nästan vad som helst! Det är bara den där berömda fantasin som sätter gränser. Glad vår fröken Dill.