I originalreceptet träs färsen på åtta grillspett men jag formar små biffar istället, ca 20 st. Lägg kebaberna på grillen så blir de ännu godare, 2-4 minuter på varje sida, personligen väntar jag till våren för att grilla, grillen på gården är något insnöad.
FÄRSKEBABER 4 port
400g blandfärs eller lammfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tumme ingefära
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
½ msk curry
1 tsk sambal oelek
1 dl yoghurt
Ugnsvärme: den högsta
1. Skala löken, vitlöken och ingefäran. Finhacka löken, riv vitlöken och ingefäran.
2. Blanda med resten av ingredienserna och forma små biffar, lägg på bakplåtspappers klädd plåt och sätt högt i ugnen ca 8 minuter.
Jag åt med en fetaostsallad men de är dögoda i pitabröd med röd- och vitsås.
2 kommentarer:
Mums, kebab kan nästan aldrig bli fel. Jag är så glad över att jag nu kan göra något som liknar den röda såsen själv
http://frkdill.blogspot.com/2009/09/mysteriet-med-den-roda-kebabsasen.html
(men den variant lät också god)!
Hälsar Dillen
Kebab är som sagt alltid gott!!
Skicka en kommentar