4 mogna fikon
100 g vitost, feta eller chévre
2 msk flytande honung
3 msk pumpakärnor
lavendel eller rosmarin
svartpeppar, nymald
smör eller olja
Ugnsvärme: 200 grader
1. Sätt på ugnen. Smörj en ugnssäker form med smör eller olja, min olja var slut och smöret var en trevlig touche faktiskt. Skär fikonen i hälften och lägg med skinnsidan neråt i formen, tryck till dem lite så att de står stadigt.
2. Bryt osten i mindre bitar och tryck ner på varje fikonhalva, smula över lavendel och ringla över honungen toppa med pumpakärnor och nymald svartpeppar.
3. Baka i ugn ca 15 minuter eller till osten har börjat få lite färg.
ROSTAD FÄRSKPOTATISSALLAD MED SENAPSDRESSING 2 port
6 medelstora potatisar
50 g smör
½ pkt bacon
SoP
1 stor morot
DRESSING
2 tsk cidervinägersenap, fullkorn
1 msk sötstark senap
1 msk balsamvinäger
Ugnsvärme: 200 grader
1. Sätt på ugnen. Smörj en ugnsform med hälften av smöret. Tvätta men skala inte potatisen och skär den på längden i fem mm tjocka skivor. Lägg i formen, salta och peppra, klicka över resten av smöret. Rosta potatisen i ugn ca 30 minuter eller tills potatisen är gyllenbrun.
2. Klipp över baconet i små bitar, blanda runt och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
3. Blanda dressingen, skiva moroten megatunt och blanda både med bacon och potatis.
Servera med fikon och färsk spenat, salladen skulle även smaka gott med kyckling eller en bit grillad fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar