fredag 6 augusti 2010

Hej!


Nu är jag hemma igen! Jag kom hem igår morse men jag sov så dåligt på bussen att jag valde att sova bort halva dagen, sen var jag bjuden på grill hos min moster och hennes sambo på på Ekerö, det är rätt långt hem mitt i natten. Dessutom mitt nöt, så glömde jag mitt nya objektiv där och i fodralet låg även min minneskortsläsare, så det får bli iPhonebilder tills jag kan hitta sladden till kameran. I Skåne befann jag mig i total radioskugga eller det varierade mellan en liten plupp och ingen service vilket så klart betyder ingen telefonkontakt och inget internet, lite lätt frustrerande.

Jaha, vad har jag att säga idag då? Jo, på bilden ovan ser ni mina fina fynd från torghandeln. De små vita zucchinin var så söta att jag inte kunde motstå dem, jag har ingen direkt plan för dem typ bara dela dem på längden och grilla. Till skillnad från i juni så finns det ju krondill nu.... därför köpte jag även smågurkor och nu ska jag fan göra dillgurkor. Sen blev det en trådlös mango och hör och häpna.... platta nektariner! De platta persikorna var ju en besatthet ett par veckor sedan och jag har hört att nektarinerna inte kommer göra mig besviken heller. Det ligger en bit ingefära där bakom också. Helt OT men jag funderar på att göra kimchi.

Jag köpte även dadlar, päron och valnötter, min moster och morbror ska nämligen ha fest om två veckor och jag har erbjudit mig att stå för drinktilltuggen. Jag har redan bestämt att jag ska göra parmesankex men sen tänkte jag göra två grejer till. De älskar i italiensk mat och talade själva om nåt kex med gorgonzola och fikonmarmelad, jag vill göra nån twist på det. Vet inte om jag ska koka en marmelad på päron valnötter och dadlar som jag brer på smördeg, smular över gorgonzola och rullar ihop och gör de klassiska snurrorna. Eller om jag ska lägga lite gorgonzola toppat med marmeladen i ett raddichioblad?! Och sen göra en foccacia med tomater, lök och oliver? Vad tror ni?

3 kommentarer:

Mikkan sa...

Nå, visst är den typen av mango helt ljuvlig?

kristin sa...

Det är den! Blir den med vispad grädde till frukost imorgon tror jag!

Mikkan sa...

Oh la la, låter helt ljuvligt!