TOMATBRÄSERAD KARRÉ MED ZUCCHINI & FETAOST
2 fläskkarréskivor ca 400 g
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 skvätt vitt vin
1 burk passerade tomater
1 msk torkad oregano
4 minizucchini
1 pkt god fetost
SoP
1. Dela löken på hälften och skiva den tunt, hacka vitlöken. Sätt en stor stekpanna på hög värme, häll i en skvätt olivolja och bryn karréskivorna på båda sidor tills de får fin stekyta.
2. Lägg ner löken och vitlöken och stek hastigt men akta så att vitlöken inte bränns. Häll över vinet och oreganon och koka typ en minut. Nu stjälper du i tomaterna, saltar och pepprar. Låt allt puttra 20 minuter.
3. Skiva zucchinin i önskad tjocklek och blanda ner i pannan, sätt på ett lock och sjud på låg värme i fem minuter. Smula över fetaosten och sätt på locket i ungefär fem minuter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar