tisdag 10 augusti 2010

Middag! Tomatbräserad fläskkarré med zucchini och fetaost

Ikväll blev min middag riktigt god och jag lagade helt enkelt det som fanns i kylskåpet. Nu är det så här, utan kolhydrater räcker det här till två stora portioner med kolhydratstillbehör slänger du i två fläskkarréskivor till och vips har du fyra portioner. OBS! Jag använde fyra minizucchini men använd en liten zucchini eller ½ stor zucchin annars.

TOMATBRÄSERAD KARRÉ MED ZUCCHINI & FETAOST
2 fläskkarréskivor ca 400 g
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 skvätt vitt vin
1 burk passerade tomater
1 msk torkad oregano
4 minizucchini
1 pkt god fetost
SoP


1. Dela löken på hälften och skiva den tunt, hacka vitlöken. Sätt en stor stekpanna på hög värme, häll i en skvätt olivolja och bryn karréskivorna på båda sidor tills de får fin stekyta.

2. Lägg ner löken och vitlöken och stek hastigt men akta så att vitlöken inte bränns. Häll över vinet och oreganon och koka typ en minut. Nu stjälper du i tomaterna, saltar och pepprar. Låt allt puttra 20 minuter.
3. Skiva zucchinin i önskad tjocklek och blanda ner i pannan, sätt på ett lock och sjud på låg värme i fem minuter. Smula över fetaosten och sätt på locket i ungefär fem minuter till.

Inga kommentarer: