päron, ägg och pepparrot men som vanligt kollade jag på osten och
köttet för att se om det finns nåt med kort bäst-före-datum på
extrapris. Jag hittar både fläsk- och nötfärs och kycklinglårfilé
till kraftigt nedsattpris, underbart liksom, 25 kronor för 500g
ekologiskt fläskfärs! Bredvid mig står en kvinna och tittar på
nötfärs, det finns flera förpackningar på 800 gram för 30 kronor.
Tror ni hon valde den nedsatta färsen med kort datummärkning? Nej.
Hur tänker vi egentligen kring hållbar utveckling och matsvinnet?
Min fläskfärs blev en low carb kålpudding utan ris, ströbröd och
sirap. Istället smörstekte jag päron och blandade med kålen, i
färsen hade jag ett extra ägg och grädde. Till det en gräddsås som
jag slängde ner en handfull frusna lingon i på slutet, grönsaker
glömde jag :) Recept ikväll. På väg till jobbet nu.
4 kommentarer:
Kålpudding, åh vad gott!
Det kan du ge dig på att det var!
grymt med sånna kap - jag är som du och kollar alltid, man har ju fan inget att förlora direkt!
Exakt, det är det jag menar! Om du ändå ska köpa köttfärs, varför inte köpa den som kostar 50 kr mindre? Det påminner om ett program om blommor som jag hörde, i Sverige vill vi bara ha felfria snittblommor precis som frukt och grönsaker. Dessutom kräver vi rödare kött än tex norrmännen.
Skicka en kommentar